L’EUSS continua fent la seva aposta per la recerca dins de l’àmbit acadèmic

La tercera setmana d’abril de 2015 es va posar en marxa les “Píndoles de Recerca”, una nova iniciativa per donar a conèixer als estudiants de l’EUSS la investigació que fan els seus professors.

FOTO_PÍNDOLESLa “Píndola” consisteix en una breu presentació d’un tema concret de Recerca que es fa durant la classe, en el marc d’una assignatura relacionada amb la matèria. En aquest cas, el professor Ricard Gámez va explicar la seva recerca de tesi sobre “l’estudi de la Interacció mecànica entre xapa de acer punxonada i formigó en lloses mixtes” a l’assignatura de Resistència de Materials.

Per la seva banda, el passat divendres 17 d’Abril alumnes de l’assignatura Oficina Tècnica i Gestió de Projectes (OTGP) i professors de l’EUSS van visitar l’IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya), guiats pel director del centre, el professor Joan Ramon Morante.

FOTO_IRECEl director ens va explicar les línies d’investigació i desenvolupament de tecnologia en què treballa el centre (Materials avançats per a l’Energia, Electricitat i Electrònica de potència, Energia Eòlica marina, Bioenergia i Biocombustibles, Energia tèrmica i edificació, Il·luminació …), i ens va guiar a través de diversos laboratoris (Smart Grids, Eòlica, Cèl·lules solars, Biofuels etc …).

A més, l’IREC va oferir als estudiants de l’EUSS la possibilitat molt interessant de realitzar el TFG en el marc d’algun dels projectes  en curs.