La “Cultura emprenedora” a l’EUSS 11a edició

Una nova jornada professional i tecnològica entre alumnes de l’EUSS i diferents professionals, amb l’objectiu de transmetre les seves experiències com a emprenedors, oferir-nos coneixements, recursos i serveis com una altra alternativa laboral, com és; el fet de poder crear la teva pròpia empresa des del teu propi projecte.

La presentació va anar a càrrec del professor Salvador Bernadàs, Coordinador de l’Àrea d’Universitat-Empresa, que va conduir tota la jornada i anava presentant els participants.IMG_20160406_121458

El primer participant de la Jornada  va ser el Sr. José Antonio Andrés, antic alumne de l’EUSS què va estudiar ETI Electrònica Industrial. És  fundador i soci  de Cerc Ingenieria. Una empresa de serveis que dóna suport per a tercers en l’àmbit del disseny de productes electrònics, principalment en l’àrea de conversió d’energia elèctrica. Va comentar que  per ser  emprenedor, entre altres coses, has de tenir entusiasme, passió, creure en el teu projecte, col·laborar amb altres empreses, i vendre confiança.IMG_20160406_122355

El Sr. Sergio Gimènez, de Privilegiis, una startup tecnològica, ha desenvolupat una plataforma que permet conèixer i gaudir els privilegis, avantatges o beneficis que les entitats de diferents sectors ofereixen als seus clients. En la seva ponència va exposar que si es té una idea, un projecte, ha d’enamorar i convèncer a totes aquelles persones que formaran part de la teva emprenedoria.P1130023

La Sra. Cristina Oliva d’Hintech va exposar en nom també de la seva companya la Sra. Clàudia Pedrerol. Dues dones emprenedores que van estudiar a l’EUSS i van fer el Grau d’Enginyeria en Organització industrial i fruït del seu TFG va néixer la idea del seu projecte. Com a sòcies impulsores de l’aplicació d’IoT ens va explicar la trajectòria del seu projecte en pales de pàdel, per l’obtenció d’informació del joc. Un projecte que enamora i agrada a molta gent. Un camí amb obstacles però seguint endavant.P1130047

La Sra. Rosa Salvadó, directora de Netmemora Catalunya by Réseau Entreprendre una associació sense afany de lucre que es dedica a donar suport als nous emprenedors  per la creació de petites i mitjanes empreses que generin ocupació. La Sra. Salvadó ens va explicar com està el món de l’emprenedoria, cal dedicar moltes hores a fer realitat un projecte en el  mercat laboral calen emprenedors, s’hauràn de replantejar moltes coses dels sectors, per potenciar que els joves optin pel camí de l’emprenedoria.P1130064

L’edició va finalitzar amb  torn de preguntes. Cal dir què un cop més va ser tot un èxit i un gran suport per tots els alumnes, que veuen amb aquestes jornades, tot un conjunt d’experiències i consells que els ajuden a tenir present que sé emprenedor és sacrificat, però al mateix temps gratificant.IMG_20160406_133227