Participació del Provincial al Claustre de l’EUSS

El P. Cristóbal López, Provincial de la Inspectoria Maria Auxiliadora, va dirigir unes paraules al Claustre de l’EUSS el passat dimecres dia 1 de febrer.

En primer lloc va explicar la seva llarga trajectòria dins de la família salesiana. Actualment és el responsable de la província salesiana d’Espanya que banya el Mediterrani, més les Illes Canàries, i Andorra; anomenada Salesians Maria Auxiliadora i que consta de 53 comunitats, amb 76 obres salesianes, i entre les seves funcions hi ha visitar totes les cases per conèixer en profunditat cada obra de la seva província.

A continuació va comentar que valoren molt l’EUSS, en tant que dóna una dimensió extra a l’obra salesiana de la nostra Inspectoria, ja que és l’únic centre de caire universitari i que abasta a edats més enllà de la resta de centres i escoles de la comunitat. I va afegir que l’EUSS forma part de les IUS (Institucions Universitàries Salesianes) que agrupa a més de 80 centres universitaris al món, de diferents característiques…P1150329

El pes de les paraules el va posar en la importància de la identitat salesiana de l’EUSS. Va dir que s’ha de preservar la dimensió de la familiaritat: en l’acompanyament, en l’ambient, en la formació de persones més enllà de professionals, el tracte proper; i no només cap als alumnes, sinó també entre el mateix personal del centre. En la dimensió de la formació integral de persones, en tots els seus vessants. I també la dimensió de la transcendència, i que aquesta traspuï en tot el que es fa en el centre dins de qualsevol activitat o situació.

Va finalitzar citant una frase, atribuïda al gran físic alemany Werner Heisenberg, que diu «Cuando uno prueba el vino de la ciencia, se vuelve ateo. Pero en el fondo de la copa la existencia de Dios le está esperando», comentant que tots estiguéssim oberts a veure aquesta existència de Déu.