Xerrada sobre “Qualitat en Automoció”

El passat dimecres 5 d’abril el Sr. Oliver Martínez, de l’empresa Robert Bosch (fàbrica de Castellet) va venir a l’EUSS per impartir una xerrada sobre “Qualitat en Automoció”, a la qual van assistir els estudiants de Control de Qualitat (Mecànica) i Gestió de la Qualitat (Organització).

P1160161El Sr. Martínez va presentar primer, una visió global de la posició de l’empresa Bosch en el sector de l’Automoció a escala mundial i de forma més particular, el que fa la divisió d’Electrical Drives, encarregada de la fabricació de diversos servomotors elèctrics que es troben a l’interior dels cotxes de les principals marques.IMG_20170405_152013

L’empresa Bosch ha assumit des de la seva fundació els moderns principis de la “Qualitat total”, amb l’aplicació de la millora contínua, la recerca de la satisfacció plena del client, el fer “les coses bé des del principi”, implicant a tots els membres de l’organització fins i tot els proveïdors, així com la prevenció de defectes com a mesura per reduir costos. Des de la seva àmplia experiència en l’Àrea de Qualitat a Bosch, el Sr. Martínez va explicar els diferents filtres de qualitat que s’apliquen des del disseny d’un producte fins a la seva producció, va comentar diverses eines de qualitat que s’utilitzen (com ara el FMEA, 5Whys, Ishikawa, etc.) i com es gestionen les incidències.