Sisè estudi d’Inserció Laboral Agència per a la Qualitat Universitària

El passat dimecres 12 de juliol l’agència per a la qualitat universitària (AQU), va presentar els resultats de la 6a enquesta d’inserció laboral a les universitats catalanes. Els resultats d’aquest estudi posicionen als antics estudiants de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), graduats ara fa tres anys, en una posició privilegiada.

Les taxes d’inserció mostren una ocupació dels graduats i graduades de l’EUSS del 96% trobant feina en un temps inferior a 3 mesos el 91%. El contracte de tipus fix o indefinit és el majoritari amb un 71% dels graduats en aquesta situació, 9,2 punts percentuals superior a la mitjana dels graduats en enginyeria i 21,1 superior a la mitjana del sistema universitari català.

Un 97,5% treballa a temps complet exercint majoritàriament funcions tècniques i/o directives, i en menor ordre funcions de recerca i desenvolupament o comercials. Pel que fa al salari, el 69,5% dels graduats de l’EUSS té un salari superior als 24.000 € bruts anuals, un valor 26,6 punts percentuals superior a la mitjana dels graduats del sistema universitari català.

La valoració dels estudis és molt satisfactòria. La formació teòrica i pràctica és valorada de forma notable amb un 7,4 i 7,3 sobre 10, clarament superior a la mitjana del conjunt dels estudis equivalents: 6,6 per la formació teòrica i 5,5 per la formació pràctica. En relació a les competències transversals es destaquen la solució de problemes, el treball en equip i les competències en l’ús dels recursos informàtics. Igualment, la satisfacció amb el centre també destaca en positiu, un 86% dels graduats tornaria a estudiar a l’EUSS.