“El treball en equip”

El passat dimecres 25 d’octubre a l’auditori i dins de l’assignatura d’Antropologia es va celebrar una conferència que va parlar del treball en equip i amb el títol; “Si no ets un LEONARDO, … treballa en equip”. Va anar a càrrec del professor, Carles Lombart i va ser presentat per Alexandre Damians.

Una definició del que és treballar en equip seria, un “conjunt d’individus que es relacionen, interactuen, són independents i s’uneixen per tal d’assolir objectius comuns”. El més important és treballar junts. (Stephen P. Robbins).

“El treball en equip per l’ésser humà és essencial, ja que és un ésser social necessitem els altres (entorns de col·laboració, amics, …)”. (Tom Wujec).Molts universitaris diuen clarament que com a prioritari hi ha el treball en equip a l’hora de triar una feina, que es troben molt més còmode en un lloc que tothom s’ajudi i el treball en equip sigui bo i fluid, això també suposa que l’equip treballi més bé i tingui un alt rendiment.

Treballar en equip té molts avantatges però també alguns inconvenients. Com a avantatges: accés a més i millor informació, diversitats de punts de vista, consens en la presa de decisions, legitimitat en el procés, flexibilitat, implicació, motivació… Per altra banda els inconvenients: manca d’autosatisfacció, cooperació sense superació, manca de responsabilitat, egoisme, conformisme, lentitud…

Tot es pot anar polint per millorar i apostar per un bon treball en equip.