Curs online sobre la Identitat Salesiana

Aquest trimestre un grup de professors i pas de l’EUSS han estat seguint el curs Educar amb l’Estil Salesià: una introducció. Un curs de les Institucions d’Educació Superior Salesianes (IUS) d’Europa, i tutoritzat pel professor, Dr.Carlos Rubio García.

El present curs fa efectiva una de les polítiques aprovades en la VI Assemblea de les IUS a Roma el juliol del 2016. En aquest fòrum es va acordar dissenyar una eina de formació per als professionals dels diferents àmbits de recent incorporació a les nostres institucions.El curs pretén estimular el sentit d’identificació i pertinença del personal de les IUS, així com possibilitar una reflexió personal sobre el propi desenvolupament professional en el període inicial a la institució. Per aquest motiu, en el transcurs d’aquestes vuit setmanes hem analitzat alguns elements clau de l’estil educatiu salesià. D’altra banda, hem aprofundit  en la relació sinèrgica entre l’estil educatiu  salesià i l’espiritualitat que ho anima. I, finalment, hem reflexionat sobre la proposta formativa salesiana per a l’educació superior i, especialment, la de l’EUSS.

Cada mòdul ha implicat un doble moment: una setmana de lectura i  estudi personal i una segona setmana de reflexió compartida en un fòrum. Els nuclis temàtics de cadascun d’aquests tres mòduls han estat: el sistema preventiu de Don bosco, Educació i Espiritualitat Salesiana i Pedagogia Salesiana en una Institució d’Educació Superior. Finalment hem desenvolupat una sessió presencial per a sintetitzar els continguts, analitzar el propi desenvolupament professional inicial i projectar possibles línies d’acció per a l’EUSS.Us he de dir que ha estat un plaer poder acompanyar, ni que només sigui virtualment, a companys de l’EUSS en aquest procés d’acollida i de creixement personal i professional. Sens dubte he pogut aprendre molt d’elles i ells. Els seus comentaris i aportacions ens ajudaran a millorar la proposta formativa per a ser-ne més fidels encara als objectius encomanats.