Curs per directius de les IUS a Brasil

Andreu Moreno, director de l’EUSS, va participar del 24 al 28 de setembre al primer curs per directius de les IUS (Institucions Salesianes d’Educació Superior) realitzat a la Universitat Catòlica Don Bosco (UCDB, Campo Grande, Brasil) amb la presència dels rectors, vicerectors i directors d’institucions universitàries de 12 països d’Amèrica, Europa i Àfrica.

L’organitzador de l’esdeveniment, el P. Marcelo Farfán, coordinador general de les IUS, va explicar: “Aquest curs és per als alts directius de les nostres institucions d’educació superior i se centra en la gestió de les institucions, en la comprensió dels elements clau que avui en dia han d’entendre l’educació superior, no ens centrem en el contingut, sinó en aquells elements clau per una gestió estratègica de les institucions”

“És una gran alegria rebre’ls cadascun en aquesta universitat, en aquesta casa Salesiana. Espero que puguis gaudir no només d’aquests moments aquí en aquesta sala, sinó també de conèixer la nostra Universitat. Podem intercanviar experiències”, va dir el P. Ricardo Carlos, rector de la UCDB donant la benvinguda a la cerimònia d’obertura.

L’inspector de la Missió Salesiana de Mato Grosso, P. Gildasio Mendes dos Santos, també es va fer present en l’esdeveniment i va posar èmfasi en el moment històric de les IUS. “Felicito als organitzadors per la proposta molt avançada, moderna i exigent del programa i la metodologia. Crec que com més profund sigui el treball acadèmic, més podem contribuir a l’enfortiment de la pastoral, que ha de ser cada cop més significatiu, profund i visible. Per tant, la qualificació de tots vostès per al treball de gestió de les vostres institucions es reflectirà en les activitats pastorals, que guanyaran qualitat”, va dir.

El curs va tractar les següents temàtiques: context global en l’educació, models universitaris, horitzó ètic de gestió d’una institució d’educació superior, funcions clau en la gestió del coneixement universitari, processos estratègics i eines de gestió a les universitats, i competències d’un director universitari.