Publicació sobre l’ús d’operadors per al càlcul d’emissions d’efecte hivernacle

El professor Dr. Keivan Amirbagheri, acaba de publicar un article a la revista Journal of Intelligent & Fuzzy Systems, sobre l’aplicació dels operadors del mitjà ponderat ordenat, com a eina per prendre decisions en l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle [“OWA operators in the calculation of the average green-house gases emissions”]. Aquest treball ha estat fruit d’una col·laboració entre l’EUSS i investigadors de la Universitat Tecnològica de Sydney i la Universitat de Barcelona.

Mitjana europea d’emissions d’efecte hivernacle segons diferents resultats agregats d’escenari 2.

Aquest estudi proposa, a través de mitjanes ponderades i operadors de mitjanes ponderades ordenats (OWA, en anglès)  un nou sistema d’agregació per a la investigació d’emissions mitjana de gasos. Presentem les emissions de gasos dels operadors de mitjanes ponderades ordenats, les emissions de gasos dels operadors de mitjanes ponderades ordenats induïts, les emissions de gasos dels operadors de mitjanes ponderades ordenats ponderats i les emissions de gasos dels operadors de mitjanes ponderades ponderats probabilístics induïts.

Aquests operadors representen una nova forma d’analitzar les emissions mitjanes de gasos de diferents variables com països o regions. El treball presenta més generalitzacions mitjançant l’ús de mitjans generalitzats i quasi-aritmètiques. L’article també presenta un exemple il·lustratiu pel que fa als càlculs de la mitjana d’emissions de gasos a la regió europea.