L’EUSS visita el recinte modernista de Sant Pau i participa a la “The Bosco Run”

El passat dilluns 1 de febrer, amb motiu de la festivitat del patró Sant Joan Bosco, el personal de l’EUSS va fer una visita cultural molt interessant, al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, una obra dissenyada per l’arquitecte Lluís Domenech i Montaner, de finals del segle XIX, i que va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997. El recinte és propietat de la fundació privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau neix l’any 1401 al barri del Raval, l’any 1902 és col·locava la primera pedra al nou centre hospitalari i la seva inauguració va ser el 1930. L’any 2009 es va construir el nou i actual centre hospitalari a la part nord del recinte.

La visita la va inaugurar el Sr. Jordi Bachs, gerent de la fundació, tot fent un repàs en els origens i fins al dia d’avui. Tots els punts foren interessants, la construcció, els avenços de la medicina, la ubicació estratègica, l’arxiu, etc. Però cal destacar la part més tècnica, les construccions sostenibles amb els últims avenços en eficiència i estalvi energètic.

Foto_societat1A continuació, va cedir la paraula al Sr. Agustí Grau, director de serveis generals del Recinte Modernista, per a què expliques breument el projecte geotèrmic desenvolupat en una vessant molt més tècnica.La climatització funciona gràcies a un sistema de geotermia estalviant en consum. Pionera a la península i la més gran del sur d’Europa es manté una temperatura natural d’entre 15º a 17º tant l’hivern com l’estiu.

El Pavelló de l’Administració, acull l’Arxiu Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un dels fons documentals hospitalaris més importants que es conserven en l’actualitat, Conserva obres i documents històrics des del segle XV al XX. L’arxivera en Cap, ens va transportar als orígens, els llibres antics, manuscrits, fitxes i documents fundacionals tots ells d’una gran vàlua i ben guardats a l’arxiu.

Foto_societat2Per altra banda, el passat diumenge 24 de gener es va desenvolupar la 1a edició The Bosco Run amb una participació de 225 corredors, i una finalitat solidària: recollir fons per recolzar el projecte “Repassem Junts”. Aquest projecte solidari, on també participen estudiants de l’EUSS; compta amb la col·laboració dels Serveis Socials de l’Ajuntament, i consisteix a proporcionar (de dilluns a dijous) una estona d’estudi i a banda de berenar i jocs a aquests nens i nenes, als quals s’ha detectat algun tipus de dificultat o mancança per al seu progrés acadèmic.

Foto_societat3

La cursa constava d’un recorregut de 5 km amb un circuit tancat pel Passeig Sant Joan Bosco, amb la sortida i l’arribada dins dels patis dels Salesians de Sarrià. El guanyador de la categoria masculina va ser en Jordi Cruz (professor de l’EUSS) amb un temps de 16’46”, i la guanyadora de la categoria femenina va ser la Yolanda Riera (membre del PAS de l’EUSS) amb un temps de 19’44”.