Tornen els ‘Dimecres de la Ciència’ i les reunions del Grup de Recerca aquest curs 2024 – 2025

Aquest dimecres 2 d’octubre ha tingut lloc el primer ‘Dimecres de la Ciència’ del curs 2024-2025 organitzat des del Departament de Recerca de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS). Els treballs que es presenten durant aquestes jornades formen part del mateix grup d’investigació. El primer correspon a la primera gran fita dins de la vida d’un/a investigador/a i el segon és l’inici d’un nou projecte.

Questioning statistics for business administation through study and reserarch paths’ a càrrec de la Dra. Kristina Markulin

En primer lloc, la Dra. Kristina Markulin ha presentat un resum del seu treball de tesi doctoral titulat: ‘Questioning statistics for business administation through study and reserarch paths‘ que va defensar el 27 de juny del 2024. El treball presentat és el compendi de quatre articles ja publicats i és el primer pas a superar pel que segur serà una gran carrera investigadora.

Introducció de l’àlgebra: el cas d’Innovamat a càrrec del Sra. Cèlia Cortés

En segon lloc, la Sra. Cèlia Cortés ha presentat el seu problema d’investigació sobre un estudi epistemològic de l’àlgebra escolar a partir de l’anàlisi de la proposta curricular de l’empresa Innovamat. La Cèlia ha iniciat aquest setembre 2024 el seu doctorat industrial, modalitat que permet a les empreses desenvolupar projectes de I+D de forma conjunta amb la universitat. Els directors de tesis del treball són la Marianna Bosch i l’Ignasi Florensa.  

En acabar la formació, ha tingut lloc la segona reunió del Grup de Recerca del curs. Entre d’altres, s’han presentat els resultats de la memòria de recerca 2024 – 25 i el pressupost pel període agost 24 – agost 25. S’han exposat els canvis dels ítems de definició de l’índex d’activitat de recerca i s’han presentat els avenços en la concreció de les noves àrees del grup de recerca.