La Sexta i BTV a l’EUSS

mitjans BTVL’EUSS va tornar a ser noticia als mitjans de comunicació. En aquesta ocasió, dos equips d’informatius de La Sexta i de BTV van acudir a l’escola per realitzar diversos reportatges sobre l’increment de la presència de dones a les enginyeries.

Les professores Marta Mata i Mihaela Enache, dones i enginyeres a l’EUSS, van oferir la seva visió d’aquesta situació. I van explicar per què en els últims cinc anys s’ha doblat el percentatge de dones estudiants, passant del 5,45% durant el curs 2008-2009 al 10% en el curs actual.

En general, l’avanç de les dones en aquests camps és molt lent però va en augment any rere any. Segons dades del Ministeri d’Educació (2012-2013), el 54,3% del total d’estudiants universitaris són dones i la presència de la dona és majoritària en totes les branques, amb l’excepció de les titulacions tècniques. Així, en Ciències de la Salut el 70,5% són dones, en Ciències Socials i Jurídiques el 61,1%, en Arts i Humanitats el 61,7% i en Ciències el 53,6%. No obstant això, en la branca d’Enginyeria i Arquitectura el percentatge de dones se situa en el 26,4%.

Diverses alumnes de l’escola també van ser entrevistades per les televisions. Podeu veure aquí els reportatges de La Sexta i de BTV.