Recerca i divulgació científica

Un equip liderat per la Dra. E. Bartolomé, professora de l’EUSS, amb investigadors de l’ICMAB-CSIC i la Universitat de Gent (Bèlgica), han portat a terme aquesta tardor un experiment al Sincrotró ALBA, situat a Cerdanyola del Vallès. L’objectiu de les mesures era estudiar les propietats de capes superconductores de YBCO amb nanopartícules magnètiques, amb ajuda de la tècnica de dicroisme magnètic disponible a la línia Boreas d’ALBA.

ALBA_ExperimentUnivGent

D’altra banda, en un treball recentment publicat per la professora Bartolomé, en col·laboració amb l’ICMAB-CSIC i el Laboratori Nacional de Los Alamos (USA) titulat “Creep de vòrtex en nanocompostos”, s’ha demostrat que la introducció de nanopartícules en capes de YBCO aconsegueix reduir sensiblement el creep, especialment en el rang de temperatures i camps requerits per a les aplicacions.

CreepVortex

Els professors Ignasi Florensa, Víctor Martínez Junza i Miquel Àngel Amer, de la seva banda, van presentar el mes de desembre els seus darrers treballs científics. L’objectiu d’aquestes sessions és conèixer una mica millor els temes de recerca on estan treballant els professors de l’EUSS i veure possibles línies de col·laboració.

P1070873

P1070882

P1070896