Visita a Logiters

El passat 20 de febrer els alumnes del Màster en Direcció I Organització Industrial, van visitar les instal·lacions de Logiters a La Granada del Penedès. Logiters (anteriorment FCC Logística) compta amb més de 50 centres logístics a Espanya i Portugal, fet que el situa com un dels líders del sector.

El centre visitat pertany a la divisió de Logiters Health, es tracta d’un centre de 5.000 m² en el qual s’emmagatzema producte que pertany a 4 companyies del sector farmacèutic. Per tal de complir amb els requeriments sanitaris, les instal·lacions disposen de 3.000 m² a temperatura controlada (15ºC-25ºC), així com un magatzem refrigerat (2ºC-8ºC) i una zona d’alta seguretat amb vigilància 24h.

2015-02-20 12.10.11

Durant la visita es van poder veure diferents processos: picking a través de radiofreqüència, carrusel horitzontal equipat amb un sistema pick to light, preparació de les expedicions, gestió de devolucions, control dels inventaris, ….

Un dels fets que possibiliten el lideratge de Logiters és la seva aposta per la Informàtica. Disposen d’un Sistema de Gestió de Magatzems propi, el qual adapten a les necessitats de cada client. En el cas del sector Farmacèutic, aquest sistema permet assegurar la traçabilitat mitjançant el control del lot dels medicaments.