L’EUSS organitza la 10ª edició de la “Cultura Emprenedora”

L’EUSS va organitzar la 10a edició de la “Cultura Emprenedora” el passat 25 de març i el seu tema principal va ser l’emprenedoria com a sortida professional. Alumnes i emprenedors de diferents sectors econòmics van participar en aquesta trobada i parlar sobre les dificultats a les que cal fer front.

L’objectiu d’aquesta jornada és fer una trobada entre els alumnes de l’EUSS i diferents professionals, per tal que els estudiants puguin conèixer de primera mà les experiències de diferents emprenedors.

FOTO_1El finançament econòmic dels projectes és un dels aspectes claus a l’hora de començar un model de negoci. Per aquest motiu la Sra. Teresa Torres, directora de Banca d’Empreses de Caixa d’Enginyers, va parlar sobre el caràcter cooperativista d’aquesta entitat financera, una innovació dins del sector de les caixes d’estalvi; i el Sr. Martí Prous, delegat de l’oficina Manel Girona d’aquesta entitat, va parlar de productes més concrets, com ara els préstecs IFEM.

El fet de comunicar aspectes relacionats amb les enginyeries és un altre dels aspectes clau dins del sector de l’emprenedoria. El Sr. Alfred Causi, director executiu, i el Sr. Jordi Albert, director creatiu, són els dos socis fundadors de l’agència de comunicació WIT. Al llarg de la jornada, ens van parlar dels emprenedors en col·laboració i dels recursos de què disposen a l’hora de començar una activitat; i com la seva suma de tecnòleg més comunicador fa possible avançar el seu projecte d’empresa d’una agència de comunicació per a enginyeria i tecnologies.

 FOTO_1BISEl món de les apps i les seves possibles aplicacions a la vida quotidiana van ser alguns dels altres temes tractats en aquesta edició de la Cultura Emprenedora. El sr. Raul Ganzinelli, CEO i fundador de Runapp, va explicar la seva experiència com a emprenedor dins del sector de les apps dedicades a l’esport, i la seva experiència prèvia abans de fer aquest pas.

La combinació entre el desenvolupament de productes d’alta tecnologia i una gestió òptima dels recursos del planeta també van tenir el seu espai a la jornada. El Dr. Raúl Aragonés, CEO d’AE Innova, va explicar el camí que queda per recórrer dins d’aquest àmbit econòmic i com l’emprenedoria en aquest sector pot ser una bona opció de futur pels estudiants.