L’EUSS deixa la seva empremta per diferents punts d’Europa

L’EUSS continua amb la seva aposta per la mobilitat a diferents països del continent europeu. Polònia i Alemanya han estat dos dels països on diferents alumnes del nostre centre acadèmic han deixat la seva petjada.

Els alumnes Alex Sorribas i Iñaki Gual, del grau d’enginyeria en Organització Industrial, han estat aquest 2n semestre del curs 2014-2015, fent una mobilitat Out a Polònia, i van rebre la visita del seu professor tutor a Polònia, el professor Krzysztof Dziekonski, Ph.D., de la Faculty of Management a la Bialystok Technical University. L’estada d’aquest docent polac a Barcelona va coincidir amb el SIL, fira de la Logística, i el professor José López va preparar un passi professional per a què pugui establir nous contactes dins d’aquest sector.

FOTO3Els dos alumnes de l’EUSS estan desenvolupant els seus respectius Treballs Finals de Grau (TFG) sobre el corredor ferroviari del mar del Nord i fent una comparativa amb el corredor ferroviari del Meditarrani. Recentment van tenir l’oportunitat d’anar fins a Gdansk, on van ser molt ben atesos pel port d’aquesta ciutat, i fins i tot van poder entrevistar-se amb el Sr. Julian F. Skelnik, president l’organització dels ports bàltics, qui els va atendre amb un tracte molt amigable i que els alumnes van sortir molt satisfets per la utilitat de la trobada i la visita.

Per la seva banda, del 18 al 22 de maig, la Universitat de ciències aplicades d’Emden/Leer (Alemanya) va celebrar la seva segona International Staff Training Week, sota el títol “Innovation in Student Live Cycle”. Va acollir 26 membres de personal no docent de diferents universitats d’arreu d’Europa: Àustria, Dinamarca, Espanya, França, Gran Bretanya, Letònia, Noruega, Polònia, Portugal i una de les participants va ser l’Olga Vendrell, responsable de qualitat i membre de l’àrea TIC de l’EUSS.

FOTO4La setmana va combinar sessions de treball per grups d’interès, amb activitats lúdiques i culturals. En la vessant laboral, es van establir 17 grups de treball d’àmbits tan diversos com relacions internacionals, assegurament de la qualitat, servei de biblioteca, àrea TIC, departament de finances, formació continuada… Pel que fa al grup de Qualitat hi van participar els 4 membres de l’àrea de Qualitat de la Universitat d’Emden/Leer, la responsable de Qualitat de la Universitat de Saint Polten (Àustria) i la responsable de Qualitat de l’EUSS.

En la vessant més lúdica, les principals activitats van ser un tour per la ciutat d’Emden, una visita a la planta de Volkswagen instal·lada a les afores de la localitat, una cerimònia tradicional del te a l’ajuntament de la ciutat amb recepció de l’alcaldessa, una visita a la petita localitat de pescadors de Greetsiel amb tour en vaixell pel riu fins al mar del Nort i un sopar de comiat.