L’EUSS fa acte de presència a diferents esdeveniments i és notícia a Foc Nou

Al llarg dels últims mesos, l’EUSS ha estat present a diferents actes relacionats amb l’entorn acadèmic. Els passats dies del 30 de juny al 3 de juliol, els professors Miquel Àngel Amer i Salvador Bernadàs van participar en la 14ena edició de les jornades FISa (Formació d’Identitat Salesiana – aprofundida), que van tenir lloc a Poblet. Durant aquestes jornades, una quarantena de persones de les diferents Obres de la Institució Salesiana de Catalunya i Aragó van poder conèixer més a fons i van establir diferents debats sobre els valors pedagògics del projecte salesià en el nostre entorn més proper.

FOTO3-1Per la seva banda, la setmana del 6 al 12 de juliol a Torí, el professor Ignasi Florensa i l’administradora Manoli Alcaraz van culminar la seva participació a la FISa 12. Es tracta d’un programa de “Formació d’Identitat Salesiana – aprofundida”, on el personal de les diferents obres salesianes poden conèixer una mica més a fons la proposta educativa i el model preventiu de Don Bosco, així com establir vincles i fer xarxes amb altres realitats del territori on hi ha presència salesiana.

Durant aquests dies van poder visitar els llocs més significatius de la vida de don Bosco, tractar temes com l’opció juvenil i l’opció per l’educació així com fer una síntesi personal i grupal. La coincidència va fer que aquesta estada tingués lloc els mateixos dies que la celebració del bicentenari del naixement de Don Bosco.

 FOTO3-2

L’EUSS també ha tingut presència als mitjans al llarg de les últimes setmanes. La revista “Foc Nou” número 469, de Juny-Agost de 2015, incorpora l’article “Entre els Joves i amb els Joves. Estimar per pensar; pensar per a un més gran estimar”, del professor Àlex Damians, coordinador de Pastoral. Es tracta d’un text realitzat amb la col·laboració de dos alumnes i un professor de l’escola.

El text parla sobre el fet de donar a conèixer i viure el Sistema Preventiu des de la perspectiva d’un centre universitari de l’àmbit de les enginyeries industrials. L’objectiu d’adequar el trinomi “Amorevolezza, Ragione e Religione” als termes “Familiaritat, Enginy i Sentit”, per fer-lo més proper a un perfil d’estudiant jove i amb vocació tecnològica, també va tenir el seu espai dins de l’article de la publicació.