Alumni, la xarxa per mantenir el contacte amb els companys de classe

L’Alumni EUSS es planteja reunir els ex-alumnes per retornar-los el sentiment de col·lectivitat. La idea és reintegrar-los a la comunitat acadèmica de l’EUSS i recordar-los la importància del seu protagonisme. Estudiant les diferents entitats d’alumni d’arreu del nostre entorn universitari, hem constatat que el simple fet d’existir no és suficient. Cal proposar-los una manera de transcendir a l’alçada del què es mereixen: com un element imprescindible a la nostra societat.

A partir d’aquí, l’objectiu que ens proposem és el d’acompanyar, organitzant i canalitzant els esforços per aconseguir les fites d’una proposta transcendent per la persona dins la nostra societat. En una primera instància, patronat, direcció, claustre i PAS de l’EUSS hem intentat dotar de missió, visió i valors l’Alumni EUSS. Actualment ens trobem en la fase de construcció de la infraestructura i reagrupem una massa crítica imprescindible per començar a comunicar de manera efectiva en les xarxes socials. A partir de l’acte de graduació del proper 19 de novembre de 2015 donarem el tret de sortida per intentar aconseguir totes les fites que es vagin plantejant.

 FOTO_EDITORIALPer tant, la meva única funció com a responsable d’Alumni és la d’acompanyar a tots els implicats en els moments de reflexió, projecció i execució, alhora que intentem dur a bon terme els objectius d’Alumni EUSS.

Per ara, només hem creat infraestructura i hem començat a comunicar la nostra existència. Gràcies a això el col·lectiu comença a tenir massa crítica dins les xarxes socials. Tots els que han retornat un missatge l’expressen de manera optimista, amb alegria pel retrobament, predisposició a col·laborar i ganes de fer coses grans. I per altra banda, crec que per als alumni també és un moment transcendent, doncs, dóna sentit a una etapa passada i els permet mirar endavant des d’una perspectiva més humana. En qualsevol cas, crec que pot haver-hi una certa expectació per les propostes que estem desenvolupant.

Com a professor, sempre he pensat que el millor moment del cicle acadèmic d’un docent és el retrobament amb els antics alumnes. En la dimensió professional, és aquí on es valora els esforços i la feina que has fet al llarg dels anys, i aquesta realimentació és necessària. En canvi, en la dimensió humana, és imprescindible per donar sentit a una vida de professor. Recordo com un dels dies més feliços de la meva vida professional, el dia en què em van proposar pel càrrec. Aquell qui viu professionalment prop meu sap que la vida professional m’ha canviat radicalment en pro de l’Alumni EUSS. És una aposta de futur.