MARIA LLORCA: ‘’L’EUSS és una escola amb una qualitat d’ensenyament impressionant”

La Maria Llorca ha rebut recentment el premi al millor expedient dels graus en el 20è acte de graduació. Repassem amb ella la seva trajectòria a casa nostra i recordem els millors moments que li venen al cap quan parlem de l’EUSS.

Quan vas descobrir la teva passió per la tecnologia?

Des que era petita, sempre he tingut predilecció per les joguines que ens consideraven masculines o que implicaven l’ús de l’enginy: cotxes teledirigits, consoles de videojocs, puzzles, etc… Es podria dir que pràcticament des de que tinc ús de raó, em va interessar la tecnologia.

Quines serien les millors qualitats que han de definir un bon enginyer?

Un enginyer ha der ser abans que tot una persona tenaç i resolutiva. El món de la tecnologia està en constant canvi i per a poder ser competent has de saber adaptar-te amb rapidesa als canvis, així com aprendre de forma autònoma. La universitat posa unes bases formatives, però l’aprenentatge verdader s’inicia amb el món laboral.

FOTO_MARIA_LLORCA

Quines assignatures guardes amb millor record del teu pas per l’EUSS?

En el meu cas particular, tinc un record molt positiu de les assignatures d’especialitat que van estar relacionades amb la automatització industrial: Sistemes Robòtics, Automatismes i Mètodes de Control Industrial, Comunicacions Industrials i Automatització Industrial.

Van ser assignatures que van requerir de moltíssimes hores per a superar-les, i pràcticament vaig viure al laboratori de robòtica, però és cert el que diu la dita castellana: ‘Sarna con gusto, no pica’.

Quina és la fórmula per aconseguir el millor expedient de la promoció?

Crec que tot és qüestió de proposar-s’ho i esforçar-se al màxim. No és una fita impossible, ja que quan tens ganes d’aprendre, encara que en ocasions es faci una tasca difícil, l’esforç sempre es veu recompensat. Per això, per a mi ha estat un honor veure com el meu objectiu d’assimilar tot el que m’oferia la universitat de la millor manera possible, s’ha vist reflectit en un reconeixement com aquest.

Quina valoració fas del teu pas per l’EUSS?

L’EUSS ha format part d’una de les millors etapes de la meva vida. Allà he conegut a persones que m’acompanyaran la resta de la meva vida, tant professors com alumnes. En una escola amb una qualitat d’ensenyament impressionant, ja que al disposar de moltes hores lectives dedicades a activitats pràctiques, els conceptes teòrics s’assimilen millor. Per altre banda, té un factor humà molt proper, no ets un estudiant o un número més, et sents part d’una gran família, el que afavoreix enormement un ambient sa.

Com valores les teves pràctiques dins del món laboral?

Per a mi, ha estat una de les millors decisions que he pogut prendre. Si has realitzat tot el teu recorregut acadèmic sense interrupcions , és molt possible que arribis al final dels teus estudis sense encara haver-te enfrontat al món real. Per aquest motiu, triar un lloc on realitzar pràctiques laborals, és imprescindible per poder superar aquesta barrera d’incertesa.