Trobada IUS Europa a Madrid

El director de l’EUSS, Andreu Moreno, com a coordinador de les l’IUS d’Europa i el P. Marcelo Farfán, coordinador general de les IUS, han participat en la trobada de les IUS d’Europa a Madrid els dies 5 i 6 de juny, al centre CES Don Bosco.

En l’esdeveniment es van reunir representants de les 7 institucions universitàries d’Europa: CES (Madrid), EUSS (Barcelona), ISBJ (Zelina), IUSTO (Torino), IUSVE (Venezia), Jabok (Praga) i UPS (Roma). En la trobada es va fer el seguiment de les tasques que s’estan desenvolupant en l’execució dels programes comuns general i d’Europa, com l’aplicació del document Orientacions sobre la Pastoral Universitària Salesiana, curs de formació per a directius de les IUS, la nova web i la realització de la publicació “Carisma Salesià i Educació Superior”, la qual ja ha estat publicada.

També es van presentar les reflexions sobre la formació dels animadors de pastoral del grup format pels coordinadors de pastoral de cada institució i que es van trobar a Venècia el passat mes d’abril. El treball s’està concretant en un programa de formació que aniria més enllà dels animadors de pastoral.

El grup IUS Education Group ha presentat la programació d’un nou estudi sobre interculturalitat i educació a desenvolupar els pròxims dos anys. S’han compartit les noves edicions del curs inicial d’identitat salesiana a l’EUSS. Finalment s’ha fet una posada en comú de l’estat de la recerca en les nostres institucions, posant de manifest especialment les dificultats que ens trobem.