Xerrada sobre el projecte Camerun

El responsable d’AlumniEUSS i president de la Federació d’Antics Alumnes Don Bosco de la Zona Nord va viatjar durant el mes de juliol a Marroc i Camerun per avaluar les possibilitats de col·laboració amb les escoles cristianes. Per donar a conèixer a la comunitat les experiències i coneixements adquirits, el passat 18 de setembre va fer la presentació davant tota la comunitat de l’EUSS.

Es tracta d’un conjunt de possibles projectes realitzables en forma de Treballs de Final de Grau (TFG) dirigit als alumnes dels graus d’enginyeria. L’oferta que es fa a professors i alumnes de l’EUSS té una dimensió opcional de voluntariat: hi cap la possibilitat d’anar al lloc de destinació per fer el seguiment tècnic en la implementació de l’obra i per preparar formadors de les escoles africanes. Aquest viatge es planteja com una oportunitat per enriquir l’experiència d’alumnes i professors dins de l’àmbit del voluntariat i de la convivència en Família Salesiana.

L’organització d’aquesta experiència de voluntariat està sota el paraigua de l’ONG Bosco Global (anteriorment VOLS), i inclou una formació especialitzada. A la xerrada es van comentar els objectius de la proposta, els seus condicionants, el finançament i els terminis d’execució.

Cal destacar que per obtenir el finançament necessari s’ha previst una campanya de microdonacions que s’inaugurarà a la propera cerimònia de graduació de l’EUSS, prevista pel 14 novembre de 2019.

TFG EUSS camerun