L’alumnat del grau en Enginyeria en Energies Renovables visita el Parc Eòlic les Colladetes (El Perelló)

L’alumnat del Grau en Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica van visitar el Parc Eòlic de les Colladetes al Perelló (Tarragona). Aquest parc eòlic és un referent dels primers parcs construïts al 2000, amb titularitat d’Enervent. Disposa de 54 aerogeneradors tripales de 700 kW de potencia, del fabricant Gamesa (45m de torre i diàmetre del rotor de 47m), i aerogeneradors més grans ECO 100 de 3 MW de Ecotecnia (Alstom) (90m de torre i diàmetre del rotor de 100m).

Algunes característiques de funcionament dels aerogeneradors és que comencen a girar a una velocitat de vent de 10 km/h fins uns màxim de 90 km/h. Per vents més forts té un sistema de frenada i gir de les pales per protegir-se de danys. La velocitat de gir és variable segons el tipus de generador, pot arribar a 30 rpm.