Tercer “Dimecres de la Ciència” i Reunió del Grup de Recerca del 2023-2024

Aquest dimecres 22 de Maig es va celebrar el segon “Dimecres de la Ciència” del curs 2023-2024 organitzat des de el Departament de Recerca.

En primer lloc, el professor Dr. Carlos Luque va presentar un projecte desenvolupat amb el Dr. Ben Bradshaw i la Dra. Elena Bartolomé on s’ha desenvolupat una plataforma (www.syntheticmap.com disponible en català, castellà i anglès) per l’ensenyament i aprenentatge de la química sintètica basat en un gran mapa conceptual articulat com una xarxa neuronal. El projecte ha suposat un treball epistemològic molt ric sobre aquest àmbit que permet tant un aprenentatge guiat com autònom.

En segon lloc, el Dr. Isaac Llopis ha puntualitzat algunes de les diferències més rellevants entre la recerca científica i humanística. Finalment ha donat elements per reflexionar entorn a l’anomenat “cristianisme de l’espectacle” compartint dades sobre l’auge de nous moviments socials de  les Megachurch i les Gigachurch.

En acabar la formació, va tenir lloc la tercera reunió del Grup de Recerca del curs. Entre d’altres, en aquesta es va realitzar un rendiment de comptes de les píndoles de recerca pel curs 2023-2024 i de l’estat i fites relacionades amb els objectius de recerca d’aquest curs. Es va traslladar la nova proposta d’agrupació de línies de recerca i de la fórmula de còmput dels incentius de recerca per articles que va tenir una bona acollida.