Curs per a Directius de les IUS sobre lideratge i identitat catòlica i salesiana

Andreu Moreno, director de l’EUSS, va participar dels dies 23 al 27 de setembre al mòdul II del Curs per directius de les Institucions Salesianes d’Educació Superior (IUS) a la Universitat Politècnica Salesiana (UPS) amb seu a Quito (Equador).

El P. Marcelo Farfán, coordinador general de les IUS, va esmentar que aquest segon mòdul és fonamental per compartir elements claus al voltant de dues tasques; la primera és: com animar i gestionar una institució salesiana d’educació superior; i, la segona, com animar i gestionar la identitat catòlica i salesiana en aquests establiments.

A través de les diferents ponències i experiències s’han desenvolupat les següents competències: desenvolupar una millor comprensió de la missió i identitat d’una IES catòlica i salesiana; assegurar la intencionalitat evangelitzadora d’una IUS; vivenciar el Sistema Preventiu en l’àmbit de l’educació superior; garantir la centralitat de l’opció pels joves, especialment els més pobres i dels sectors populars; i assegurar la dimensió pastoral de la universitat.

El P. Javier Herrán, rector de la UPS, va donar una salutació de benvinguda als participants que van arribar des d’Europa, Àfrica i Amèrica. La primera sessió va estar a càrrec del P. Fernando Montes, sacerdot jesuïta, qui va referir sobre la “Identitat i missió de la universitat catòlica”. Tot seguit, es va abordar la temàtica: “La presència salesiana a l’educació: de l’experiència oratoriana a l’educació superior”, impartida pel Centre Salesià de Formació Permanent Amèrica (CSFPA).

El curs va continuar amb les temàtiques: “El procés històric de les IUS” per part de Mario Olmos; “La xarxa IUS avui” i la Pastoral Universitària Salesiana amb el P. Marcelo Farfán; “El Model Educatiu – Pastoral Salesià” amb l’exposició via Skype del P. Fabio Attard; “L’opció per la qual joves, especialment pels més pobres i sectors populars” amb la intervenció del P. Ronaldo Zacharias,” Lideratge Universitari Salesià” pel P. Alejandro Rodríguez,”El Sistema Preventiu en l’Educació Superior Salesiana” amb l’exposició del P. Michal Vojtas, entre d’altres.