L’EUSS arrenca el curs amb una xifra rècord d’estudiants de grau en enginyeria

  • En total són 771 alumnes, dels quals 225 són de nou accés. El centre ja va cobrir totes places a la preinscripció del juny.
  • L’enginyeria es postula com una professió de futur. Es calcula que el mercat necessitarà 200.000 nous enginyers i enginyeres en els pròxims deu anys.

Aquest dilluns comença oficialment el curs pels més de set-cents estudiants d’enginyeria a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS). En total, la universitat acull 771 futurs enginyers i enginyeres, dels quals 225 són de nou accés. Una xifra rècord pels alumnes de grau. A més, per primera vegada el centre ha cobert totes les places amb la preinscripció universitària del mes de juny, pel qual no li ha calgut obrir-ne una segona al setembre. També s’ha detectat un augment de matriculacions de dones de nou accés, que ja superen el 15%.

“Aquest any hem aconseguit una xifra rècord de matriculacions abans de l’estiu, el qual ens reforça en continuar endavant amb el nostre projecte”, apunta Ignasi Florensa, en el seu segon curs com a director. També destaca l’elevat nombre de persones que han triat l’EUSS com a primera preferència: 211 sol·licitants, dels quals se n’han matriculat un 93%. “El nombre de persones que ens escullen, en primer lloc, ha augmentat. Això vol dir que el nostre model educatiu, basat en el treball per projectes i les pràctiques en empreses, està funcionant i s’està convertint en un referent en el sector”, explica Florensa.

El seu sistema ‘Engineering by doing‘ s’emmarca dins de la pedagogia de treball per competències i està pensat per afavorir el desenvolupament de les competències professionals de l’alumnat de manera pràctica. L’últim Informe de l’Observatori d’Inserció Laboral 2022-2023 del centre universitari indicava que un 75% dels estudiants d’enginyeria de l’EUSS troben feina abans d’acabar la carrera, i un 8% al mes de finalitzar. De fet, el 94,3% dels graduats en enginyeria per l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià estan actualment treballant.

L’enginyeria es postula com una professió de futur. De fet, les últimes dades de l’Observatori d’Enginyeria d’Espanya apuntaven que es requeriran almenys 200.000 enginyers i enginyeres per cobrir les necessitats de les empreses durant la pròxima dècada. De la mateixa manera, a l’EUSS destaquen també que un 15% de l’alumnat de nou accés són dones, un percentatge més alt que altres anys. El mateix informe indicava el 2022 que la proporció de dones a la professió no supera el 20%.

L’EUSS, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ofereix 6 titulacions de grau en enginyeria industrial: Electrònica Industrial i Automàtica; Mecànica; Organització Industrial; Energies Renovables i Eficiència Energètica, Automoció, i el doble grau en Electrònica Industrial i Automàtica i Mecànica.