Una investigadora de la Universitat de Cantàbria desenvolupa part del seu projecte de tesi doctoral amb una estada de recerca a l’EUSS

Del 17 a l’11 d’octubre, Neila Campos, docent del ‘Departamento de matemàtica aplicada y ciencias de la computación’ de la Universitat de Cantàbria, ha desenvolupat part del seu projecte de tesi doctoral amb l’alumnat de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS).

Una cinquantena d’estudiants de les assignatures de Projectes d’Enginyeria en Organització Industrial i Gestió de Cadena de Subministraments, impartides pels docents Keivan Amirbagheri i Roberto Arjones, han participat en l’estudi sobre la percepció d’un Laboratori Virtual (programari desenvolupat pel Dr. Angel A. Juan i adaptat per Campos, amb Python) a través d’un taller sobre mètodes de simulació i heurístiques aplicats al transport logístic. En l’estudi també han participat estudiants de la Universitat de Cantàbria i de TUDelf.

Campos, que es troba a l’àrea de didàctica de les matemàtiques de la seva universitat, actualment cursa la recta final del doctorat a la UOC. Un doctorat que dirigeix el Dr. Antoni Pérez, docent de l’EUSS i la UOC, i la Dra. María Nogal de la Universitat de Delft University of Technology.

Els estudiants han valorat l’activitat de forma positiva: “És un tema molt interessant, real i d’actualitat”. I expliquen com s’ha modificat algunes de les seves percepcions inicials: “El determinista no és sempre el millor” o “l’aleatorietat pot comportar a vegades un estalvi”.

Finalment, Neila Campos ha destacat de la seva estada la bona acollida del personal del centre, les facilitats que ha tingut per desenvolupar la seva feina aquests dies, la bona organització i la neteja de les instal·lacions.