L’EUSS tanca un acord amb la Portland State University per facilitar la mobilitat als Estats Units d’Amèrica

• L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià reforça el seu programa de mobilitat després d’aconseguir un acord amb la Portland State University, perquè els seus alumnes i personal puguin cursar estudis des dels Estats Units d’Amèrica.

Els i les estudiants d’enginyeria i el personal docent i administratiu de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) podran sol·licitar una estada als Estats Units d’Amèrica gràcies a un nou acord amb la Portland State University, ubicada a Oregon. Les dues universitats han signat un conveni per reforçar els seus programes de Mobilitat.

El Servei de Relacions Internacionals de l’EUSS té acords similars amb universitats d’arreu del món. Els EUA, però, és un dels destins més sol·licitat pels estudiants. El fet que s’hagi aconseguit un conveni propi amb la universitat de Portland implica que l’estudiant o personal de l’EUSS no hagi de costejar els estudis al preu estatunidenc, el qual és un gran avantatge econòmicament. A més, el fet que l’acord sigui directament amb l’EUSS, una comunitat més petita, implica majors facilitats d’accés al programa de Mobilitat.

“Els avantatges d’una estada a l’estranger són moltes”, assegura Jordi Cruz, professor de l’EUSS i un dels responsables del Servei de Relacions Internacionals del centre. “En primer lloc, permet desenvolupar-te amb una llengua que no és la teva; i, en segon, perquè et fa sortir de la teva zona de confort”, afegeix. Per Cruz, l’experiència empeny als alumnes a tenir més autonomia, lluny del seu entorn més familiar, i enriqueix la perspectiva del personal docent, al treballar amb comunitats estudiantils diferents de les quals estan acostumats. “És molt enriquidor veure com funciona la teva tasca en altres universitats, agafar idees noves, fer contactes nous i, en definitiva, conviure en una cultura diferent de la teva”.

De la mateixa manera, Cruz també destaca que el fet que vingui alumnat i personal d’intercanvi a l’EUSS la fa una universitat multicultural. “Només aquest semestre tenim gent de Suècia, tenim gent d’Hongria, de França, d’Itàlia o d’Holanda. Aquesta diversitat és enriquidora per a tots”, afegeix. Espera que aviat també s’incorpori gent provinent dels EUA.

Per la seva banda, Sally Mudiamu, directora executiva adjunta de Global Engagement de la Portland State University, ha explicat que aquest és un primer pas per forjar una relació que espera enfortir en els pròxims anys. “Estem molt satisfets d’haver tancat aquest acord i espero que puguem seguir trobant altres punts d’acord, per exemple pel que fa a recerca cooperativa, o potser fins i tot titulacions o certificats duals”, apunta Mudiamu.

La Portland State University està molt centrada en l’enginyeria industrial aplicada i les ciències aplicades, especialment pel que fa a la gestió de la cadena de subministrament. “L’EUSS té un perfil molt interessant per a nosaltres, per això estarem encantats de reclutar estudiants i personal que vulgui viure l’experiència durant un semestre o un any”, explica Mudiamu, “De la mateixa manera, creiem que Barcelona i l’ambient universitari que es respira a l’EUSS, un centre molt connectat amb la indústria i els negocis, és idoni per a la formació dels i les nostres alumnes”.

Mudiamu també ha destacat la ubicació estratègica de Portland als EUA, a prop de ciutats com San Francisco o Seattle, i d’empreses com Nike o Intel. “Aquesta és la porta a treballar noves oportunitats en el futur”, conclou.