Pau Capell, corredor de trailrunning, enginyer i antic alumne de l’EUSS

capell“L’organització del temps és clau per a poder fer tot allò que desitges”

Pau Capell, antic alumne de l’EUSS Graduat en Enginyeria Mecànica i Màster en Direcció i Organització Industrial, acaba de guanyar una de les maratons de muntanya més dures d’Espanya. Aprofitem aquest triomf per entrevistar-lo i parlar sobre la seva faceta de corredor però també conèixer-lo com a enginyer. Esforç i organització són dos valors que en Pau aplica tan a la feina com en l’esport i que són la clau de seu èxit. Podeu seguir les seves experiències al seu blog.

– Durant les darreres setmanes has guanyat la marató de la UTBCN i has quedat segon a la UltraTrail Menorca Camí de Cavalls de 186 km. Com s’ho fa un enginyer en actiu per compatibilitzar una feina amb resultats esportius brillants?

El que compta al final dels nostres dies és haver fet allò que ens agrada. De ben segur que si no m’agradés córrer, trauria qualsevol excusa per a justificar-me per a no anar a entrenar. Però no és el cas. Crec que és la necessitat de córrer el que em fa que tregui el temps de sota les pedres. El dia dura 24 hores i en necessitem 8 per descansar, pel que ens queden 16 hores per gaudir del dia, i només en calen 2 per entrenar. L’organització del temps és clau per a poder fer tot allò que desitges.

– Ets competidor habitual de triatlons, però fas incursions en el trail, com el cas de la UTBCN. Sovint es consideren proves amb ADN diferent: la competitivitat de la triatló amb el contacte amb la naturalesa del Trail. Et consideres més triatleta o corredor de muntanya?

Em considero més corredor. Sempre m’ha agradat córrer i gairebé totes les competicions que faig són de trailrunning. M’agrada més córrer per muntanya per les sensacions que aquesta et transmet. Són dos mons diferents, si et vols conèixer a tu mateix, ves a la muntanya i pren-te el teu temps. Poc a poc aniràs descobrint coses noves que abans no coneixies i això és increïble.

– Et va sorprendre guanyar la marató de la UTBCN?

Tenia ganes de córrer aquesta prova. Essent la prova més important del panorama Marató que hi pot haver aquí a Catalunya en quant a muntanya, poder vèncer sempre t’omple d’alegria. Arribava amb confiança ja que m’havia preparat bé i el transcurs de la cursa va anar genial. Des del km 15 vaig poder escapar-me del segon corredor i fins al final vaig procurar “apretar” al màxim. Va acabar bé!

– Ets enginyer industrial en Mecànica per l’EUSS i vas fer també el Màster en Direcció i Organització Industrial (MDOI). ¿Els teus interessos professionals s’adrecen a la direcció més que a l’enginyeria en sentit estricte?

Exacte. Vaig fer enginyeria perquè el món industrial és el que m’agrada i crec que tenir una visió tècnica és molt important. A l’EUSS vaig tenir la possibilitat de fer el Màster en Direcció i no vaig dubtar en fer-lo. Tinc interès en dirigir processos o gestionar equips de treball per a complir amb els objectius, és el que més m’agrada.

– Tenim entès que actualment treballes a Siemens. Quina feina desenvolupes?

Estic al departament de instrumentació realitzant el control de compres i vendes. Totes les ofertes a clients o les sol·licituds que aquests fan per a les seves industries, les gestionem i tramitem internament. El contacte amb el client és crucial i és una feina molt amena.

– Com a antic alumne de l’EUSS, què destacaries del centre?

La proximitat amb el professorat i la qualitat de les classes. No és el mateix que anar a un altre centre, té molts detalls que la fan una molt bona universitat.