Introducció Neussletter 6: L’emprenedoria, clau dins el futur de l’enginyeria

morenoLes enginyeries segueixen sent una disciplina que desperta molt interès entre els alumnes de Batxillerat i Grau Superior. Això ho vam poder comprovar novament al Saló de l’Ensenyament, que aquest any celebrava el seu 25è aniversari, on l’EUSS va comptar amb la col·laboració de diversos estudiants d’enginyeria que van ajudar i orientar als futurs alumnes. Estudiants que, igual que la darrera promoció de 109 Enginyers Tècnics Industrials, també es graduaran a l’Escola en un futur i posaran en marxa els seus projectes.

I es que el Saló de l’Ensenyament també volia potenciar l’emprenedoria, igual que ho fa l’EUSS a través de la jornada “Cultura Emprenedora”, que en aquesta novena edició va comptar amb diverses empreses que van posar coneixements a l’abast dels estudiants per tal de que aquests tinguin recursos per impulsar les seves pròpies empreses. Com per exemple, en Diego Gómez, alumne de l’EUSS, que ha aplicat aquest coneixements per fundar l’empresa Clifundy amb la que ha participat a la ronda de selecció dels Premis Emprenedor de la Fundació Everis.

Aquests són els temes que trobareu a la Neussletter. Sense oblidar-nos de les Jornades Professionals i Tecnològiques (JPiT), l’entrega dels Premis Salesians Illa Tecnològica (SIT) o la visita d’una delegació de la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers de Barcelona per conèixer de primera mà el funcionament del mètode “Engineering by doing”. Per acabar, l’antic alumne de l’EUSS, Pau Capell, ens explicarà com amb una bona organització pots combinar feina i aficions, com ell fa amb l’enginyeria i les curses d’alta muntanya.

Dr. Andreu Moreno, coordinador àrea Universitat-Empresa