El vicepresident mundial d’ABB visita l’EUSS

Christoph Winterhalter, vicepresident del grup ABB va visitar les instal·lacions de l’EUSS el passat 27 de febrer. La visita tenia com a motiu comprovar com l’aula ABB està adaptada a les últimes tecnologies en automatització industrial i robòtica i també incrementar la col·laboració entre ABB i l’EUSS.

FOTO-5 Fa 4 anys va començar la relació entre ABB i l’EUSS, un fet que ha permès tenir un laboratori especialitzat en les últimes tecnologies en els camps de l’automatització industrial, robòtica, domòtica i drives. Un fet que ha facilitat poder donar una formació d’alta qualitat als nostres alumnes de Graus en Enginyeria en les especialitats d’Electrònica Industrial i Automàtica i d’Electricitat.

Una mitjana de 100 alumnes passen cada setmana pel laboratori. Es troben distribuïts en diverses assignatures entre les quals destaquen l’Automatització Industrial, Comunicacions Industrials i Sistemes Robotitzats.

FOTO_5BIS Actualment, la dotació del laboratori és principalment de 15 PLCs amb busos de comunicació Profinet i Ethercat amb comunicació via Ethernet entre ells, Scada Visu, 15 terminals d’operadors, 2 robots IRB 120 amb comunicació Ethernet i Profinet, relès i PLCs de seguretat industrial, 3 càmeres de visió artificial amb comunicació Ethernet, 2 servomotors, cèl·lula de fabricació flexible, maqueta de dipòsits, maqueta d’ascensor i 12 maquetes de transportador.

En un futur, està previst disposar d’un Scada més potent i potenciar les àrees de robòtica industrial, visió artificial i seguretat industrial, a la vegada que s’introduïrà una nova assignatura: Robòtica Avançada.