La FLL BCN torna a ser un referent en la robòtica educativa

El cap de setmana del 27 i 28 de Febrer, l’EUSS va organitzar a Salesians d’Horta, la seva 4a edició de la FIRST LEGO League Barcelona (#FLLBCN_EUSS), i 10a edició a la ciutat d’aquest torneig de Robòtica Educativa que combina ciència, tecnologia i valors al voltant d’un mateix repte per a tots els equips FLL, i també va comptar amb la presencia dels més petits, perquè tant dissabte com diumenge van participar equips de la Jr.FLL amb els seus treballs.

Finalment la #FLLBCN_EUSS va acollir a 59 equips dels 64 possibles (32 per jornada) dels més de 1.200 equips #FLL i 5.000 participants de tota Espanya, que van posar a prova el seu talent investigador per fer front al desafiament Trash Trek i van presentar les seves propostes de solucions per millorar el reciclatge i la reutilització de moltes coses que potser pensem que poden tenir una segona oportunitat. Durant cada jornada hi havia 16 premis, dels quals 3 de cada jornada obtenien passi a la Gran Final FLL que aquest any a Girona el cap de setmana del 12 i 13 de març, amb una gran festa del 10è aniversari de la #FLL a Espanya.

Foto_destacada3L’organització ha mantingut la innovació de l’edició passada, fent pujar a tots els entrenadors dels equips #FLL per retre’ls un petit homenatge just abans d’entregar el premi al millor entrenador.

La FIRST LEGO League és avui una realitat consolidada al nostre país gràcies a l’esforç d’una àmplia base de voluntariat, als joves i a les seves famílies i al reconeixement institucional i social que ens ha acompanyat tots aquests anys, i la #FLLBCN_EUSS va comptar amb la col·laboració de més de 130 voluntaris durant tot el cap de setmana (alguns participant un dels dos dies, i molts fent-ne doblet).

La Jr.FLL també va ser un gran èxit. Amb 24 equips per jornada, de nens de 6 a 9 anys, que també han treballat durant unes quantes setmanes sobre el reciclatge amb el repte Waste Wise, i que han après moltes coses i també van tenir l’oportunitat d’ensenyar-les davant d’uns científics que els escoltaven i preguntaven i amb el públic que els acompanyava al pavelló poliesportiu transformat en auditori amb un escenari i cadires.

Foto_destacada4L’organització va ser molt exitosa, com en les tres edicions anteriors, i tots els col·lectius van quedar molt satisfets com queda palès en la quantitat de missatges de felicitació rebuts, dels quals es reprodueixen uns quants a continuació:

  • Ha estat una edició esplèndida i m’ha agradat molt fer de jutge. Ara que tinc menys temps per fer una feina de voluntària “amb deures” (i tasques de coordinació), estic molt contenta d’haver provat aquesta modalitat. (Voluntari – Jutge)
  • Com sempre, ha sigut un plaer compartir l’experiència amb vosaltres. Fins aviat! (Voluntari – Jutge)
  • Una gran experiencia participar en la #FLLBCN_EUSS ¡Enhorabuena por la excelente organización! @FLLBCN_EUSS (Equip FLL – Ds. 27 febrer, via Twitter)