Descobreix-te!!!

El passat dia 14 de març va tenir lloc la sessió formativa, “Descobreix-te” que va anar a càrrec de la Sra. Elisenda Renom, que en aquesta ocasió va voler donar a conèixer com és d’important l’observació i la meditació.

S’està més connectat i amb més tecnologia, però desconnectats de nosaltres mateixos i les persones se senten més soles i buides. S’està davant d’un dels reptes més importants del nostre segle, aprendre a sobreviure a l’evolució sense perdre la capacitat de ser i sentir-se humans.

La meditació és una eina d’autoconeixement que et posa en contacte amb tu mateix. Per conèixer alguna cosa és necessari observar-la, així es pot definir la meditació com un espai que et dónes a tu mateix per descobrir-te  a través de l’observació. Quan s’està davant d’una escultura, sempre es realitzen lectures subjectives des del món intern de cadascun, influenciat per condicions climatològiques, moment històric, cultura, etc. Quan s’observa el que es fa és una traducció del que cadascú veu a través d’unes “lents” subjectives.

Quan et coneixes a tu mateix és més fàcil gestionar-te, saber que vols, prendre decisions d’acord amb els teus valors i objectius, construint una vida coherent amb tu, respectant qui ets i la teva essència.

Per tant, meditar és l’important? Meditar no és una fi en si mateix. Així que no, meditar és una eina, un vaixell, un camí que porta a cada persona a entrar en el silenci, l’atenció, l’escolta d’un mateix, l’autoconsciència, el fet d’estar present, quedar-te observant, etc.

Deixar la ment en blanc és impossible, si es busca això a través de la meditació o alguna altra forma serà impossible. Meditar és aprendre a mirar als pensaments de “lluny” i deixar-los passar, és a dir, no desenvolupar els pensaments i idees, solament observar i deixar que passin. Així doncs el més important, és observar!