Conferència sobre la Felicitat

El dimecres dia 24 d’octubre en Xavier Brines, coordinador de l’àrea Pastoral de l’EUSS i professor de l’assignatura d’Antropologia, va presentar al professor, Dr. Carles Rubio ponent de la conferència “Coneixes algú que sigui feliç?” Una activitat que va voler aportar unes tècniques i uns consells constructius perquè tota persona pugui trobar el camí a la felicitat.La ciència diu que la felicitat no és una cosa que succeeix no és externa que vingui donada, la felicitat és un estat que s’ha de preparar i dissenyar. Però com podem ser feliços? Una forma és obtenir experiències òptimes, com per exemple crear una part de tu i plasmar-ho de diferents maneres, en una obra d’art, el naixement d’un fill, un objectiu aconseguit, etc.És important donar-li sentit a la vida, ordenar la consciència, trobar un propòsit que sigui el motor per arribar a la felicitat  i intentar trobar l’harmonia i plenitud en el dia a dia. És evident que malauradament existeixen les experiències negatives però s’ha d’intentar optar per la humilitat i trobar una raó per continuar. El silenci i la soledat per pensar, són camins que ajuden a trobar-se a un mateix així com el diàleg i la confiança, i intentar fugir de la nostàlgia que moltes vegades fa que la persona quedi atrapada en el dolor.

Per tant intentar que cadascú pugui obrir el camí a la felicitat, fent una crida a la bondat, la noblesa, l’art, la poesia, l’amor, l’amistat autèntica, estimar, acollir, donar, etc. I com va dir el Dr. Carles Rubio, “La felicitat és fer de la vostra vida una obra d’art”.