Clou a Torí la 20a edició FISa

Del 6 al 12 de juliol, els professors Pablo Sevilla i Jordi Cruz van participar en la darrera part de la formació FISa (Formació d’Identitat Salesiana – Aprofundida).

La trobada va comptar amb 29 participants: treballadors de diverses Escoles Salesianes de Primària i Secundària, Cicles Formatius, Universitat i Plataformes Salesianes (PES) en diversos emplaçaments arreu de Catalunya (Ripoll, Girona, Sant Boi, Terrassa, Sabadell, Sant Vicenç, Badalona i Mataró. De Barcelona; Sarrià, Horta, Ciutat Meridiana i la Mina. A més s’hi van afegir altres persones que acompanyaven alguns dels companys d’altres cases Salesianes.

El contacte amb els llocs viscuts per Don Bosco i l’ambient de la trobada els va permetre contextualitzar i entendre millor els valors pedagògics i el carisma del projecte salesià. Així, durant aquesta trobada, van continuar intercanviant experiències amb els altres participants, constatant que tots ells, tot i venir de realitats diferents, compartien uns valors i una manera de fer comuns. Aprofitant la visita a Torí van poder-se trobar amb el bisbe Alberto Ricardo Lorenzelli Rossi, qui era fins avui el director de la Comunitat Salesiana al Vaticà, capellà de la Direcció de Serveis de Seguretat i Protecció Civil de l’Estat de la Ciutat del Vaticà. El bisbe Alberto Lorenzelli Rossi, va néixer a l’Argentina el 1953 i va ser ordenat sacerdot el 1981. Ha estat, entre d’altres, Provincial de la Província Salesiana de Ligúria, Toscana; President de la Federació Italiana d’Instituts de la Vida Consagrada Masculina i Inspector Superior Provincial de l’ Inspectoria Salesiana a Xile i recentment ha estat nomenat pel Papa Francesc bisbe auxiliar per a l’arxidiòcesi de Santiago de Xile.