Joan Carles Fernández Llibre, cap de Networking & Servers, es queda a casa

Inaugurem una nova secció: #joemquedoacasa 

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual com també al teletreball. Avui parlem amb el Joan Carles Fernández Llibre, Cap de Networking & Servers, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes?

Comparteixo amb dos professors més les assignatures de TIC pels alumnes de segon del grau en Organització Industrial i “Aplicacions de les TIC a l’entorn industrial” de quart curs del grau en Electrònica Industrial i Automàtica, que la fan conjuntament.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes?

Tenim 3 apartats:

Un treball que han de fer col·laborativament a l’e-camp (entorn googledocs, agenda, drive, etc.) i que aquest any hem avançat perquè no els enganxi les presentacions a final semestre, sobretot pensant amb els alumnes de 4t que no se’ls ajunti amb el Treball de fi de Grau. Això ens ha anat bé, perquè aquesta feina la poden fer on-line. Cada grup té assignat una persona del professorat que en fa el seguiment.

Un apartat de teoria on hem passat a fer vídeos explicatius i qüestionaris a Eussternet del tema, juntament amb vídeo-trobades i un apartat del laboratori on hem refet les pràctiques perquè la gent pugui fer-les a casa seva i deixant per a més endavant aquelles parts que necessiten l’escenari de xarxa que tenim muntat a l’EUSS.

Per fer trobades estem utilitzant el meet.google.com que tenim a e-camp; per fer vídeos utilitzem el programari lliure OBS Studio i els pengem al youtube de e-camp i el material i activitats el centralitzem a Eussternet, com fins ara.

– Quin consell donaries als teus alumnes?

Que segueixin les indicacions dels professors i de les professores. Hem vist que s’han adaptat molt bé tant alumnat com el professorat a les sessions de trobada amb vídeo, micro i compartició d’escriptori.

Pel que fa al treball a casa, els recomanaria que seguissin un horari que cadascú es pot adaptar, però que el verbalitzin i el segueixin.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)

De passatemps crec que n’anem tots sobrats i potser ens n’explicarien ells/elles a nosaltres. No sé si heu vist el vídeo d’en Toni Bou fent trial a casa. Pels que no siguin campions del món de trial poden mirar vídeos de com fer ioga o exercici a casa i, si són de llegir llibres o tocar música, ara seria un bon moment. No els recomanaria que miressin sèries de qualsevol plataforma per què això els pot robar més temps del compte i no els serà massa productiu.