La Dra. Elena Pallarés, professora del departament de mecànica es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa 

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual com també al teletreball. Avui parlem amb la Doctora Elena Pallarés López, professora del departament de mecànica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes? 

Aquest semestre imparteixo dues assignatures de segon curs: Fonaments de l’enginyeria tèrmica i de fluids (FETF) comuna a tots els graus i Resistència de Materials (ReMat) que s’imparteix a tots els graus excepte el Grau en Organització Industrial.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes? 

En ambdues assignatures hem eliminat les classes magistrals  i oferim als estudiants recursos online (apunts, vídeos que pengem a Youtube i problemes resolts pas a pas).

Estem fent servir Eussternet per a contactar amb els estudiants mitjançant els fòrums, i cada setmana programem sessions de vídeo conferència amb l’eina Meet per resoldre dubtes i fer petites explicacions.

Per últim m’he obert un compte d’instagram (@arenitabajoelmar) per mantenir el contacte més humà amb els estudiants.

– Quin consell donaries als teus alumnes? 

Que intentin ser positius.

Ja ho diuen: La vida és el 10% què ens passa i el 90% com ens ho prenem.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.) 

Només un?

  • Afició: Dibuixar i pintar (els que m’heu tingut a classe ja sabeu que no és el meu, però ho estic intentant!)
  • Videojoc: Terraria
  • Llibres: Dels últims que he llegit us recomanaria Neverwhere de Neil Gaiman, La libreria de los finales felices de Katarina Bivald o Te estoy viendo de Clare Mackintosh. I si us agrada la novel·la fantàstica qualsevol de Dragonlance, la saga El archivo de las tormentas de Brandon Sanderson  o El nombre del viento de Patrick Rothfuss.