La Dra. Marta Mata, secretària acadèmica, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa 

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb la Doctora Marta Mata Burgarolas, secretària acadèmica i professora del departament de mecànica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes?

Aquest semestre estic fent dues assignatures. Una és Teoria d’estructures i construcció industrial (TECIn) de 3r curs, amb la Carolina Mochales i l’Ignasi Florensa. L’altra és Computer AidedEngineering (CAE) de 4t curs. Totes dues són del Grau en Enginyeria Mecànica.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes?

Tant en l’una com l’altra tenim tot el material i les tasques a l’EUSSternet, i sobretot el calendari on deixem per escrit el que farem a cada sessió, que hem modificat per adaptar-nos al #joemquedoacasa.

Per l’assignatura de TECIn hem preparat transparències amb àudio amb Microsoft PowerPoint, on hi hem incrustat les explicacions que faríem a classe. Hem penjat molts exercicis resolts “a pic i pala” que hem escanejat i editat amb CamScanner. A més, durant les hores de classe ens trobem amb els i les alumnes per GoogleMeet no tant per avançar temari, sinó per resoldre dubtes que tinguin. Finalment, les pràctiques les podem continuar fent des de casa gràcies a les facilitats de l’empresa distribuïdora del software.

Per l’assignatura de CAE hem capgirat el calendari: la feina que teníem prevista de fer de forma autònoma passada Pasqua l’hem avançat, confiant que més endavant podrem tornar a l’aula. Però per si de cas ja estic preparant els recursos per continuar el temari de forma telemàtica. Durant les hores de classe ens trobem per GoogleMeet per fer el seguiment dels seus projectes. I tota la part de simulació segueix com sempre, ja que tot i tota estudiant gaudeix d’una llicència del programa per a tot el curs.

– Quin consell donaries als teus alumnes?

A nivell acadèmic, bàsicament un: veniu a tele-classe!!!

A altres nivells, cuideu-vos molt i #joemquedoacasa fent el vostre dia a dia habitual. Al principi és estrany dir “em dutxo, esmorzo i vaig a classe”, però us hi acostumareu.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)

Si teniu companyia, recupereu els jocs de taula i les seves variants.

Si gaudiu de la casa tota per vosaltres, feu el que “mai teniu temps per fer”.

En tots els casos, moveu-vos una estona cada dia i deixeu les pantalles que ja les mirareu prou venint a les classes!

Fotografia durant la classe de CAE: