El Dr. Víctor Martínez, cap del Departament de formació bàsica, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa 

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Doctor Víctor Martínez, cap del departament de formació bàsica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes?

Aquest segon semestre imparteixo Ciència i tecnologia de materials (CTMat), una assignatura de segon curs comuna a tots els graus que oferim.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes?

Hem intentat, des de l’equip docent de l’assignatura, aprofitar que tenim molt definit des de l’inici de curs que s’ha de fer cada setmana i seguir aquesta planificació en tot el possible. A més a més, seguim utilitzant el moodle per tal de centralitzar tota la informació.
Pel que fa a les classes de teoria, mantenim com a principal referència el llibre de ciència i enginyeria de materials, però, això sí, hem preparat alguns vídeos explicatius per tal d’ajudar a interioritzar els conceptes. A part dels vídeos, que pengem al youtube de e-camp, intento mantenir el ritme normal del curs utilitzant el “meet” de Google per fer vídeo-trobades en l’horari normal de classe.

Aquests vídeo-trobades han de servir per resoldre tant els dubtes teòrics com els relacionats amb la resolució de problemes. Aquesta eina, a més a més, s’està mostrant com a una eina molt vàlida per a substituir les visites presencials al despatx. Pel que respecte a les pràctiques de l’assignatura, i tot i que n’hem adaptat una perquè es pugui fer des de casa, la veritat és que estem a l’espera de veure quan podem tornar a l’EUSS per decidir si finalment les podem dur a terme en el laboratori.

– Quin consell donaries als teus alumnes?

Que no s’atabalin, que tot i el canvi que representa fer el salt a la docència virtual, siguin capaços de fer una passa enrere per analitzar la situació. Si ho fan, veuran que les assignatures són les mateixes i, el més important, nosaltres, tot l’equip humà de l’EUSS, seguim sent els mateixos i els seguim acompanyant, de prop, en aquesta etapa d’aprenentatge per tots. Un segon consell, més pel dia a dia, és que segueixin un horari i, sobretot, que intentin portar totes les assignatures al dia.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.) 

De primeres recomanaria meditar, és una manera de frenar el ritme frenètic del món d’avui en dia i, sobretot, una manera de dedicar-te temps a tu mateix i escoltar-te. Sobre sèries, pelis i llibres, no tinc cap dubte que són els nostres alumnes els que ens podrien fer recomanacions a nosaltres, però tot i això, m’agradaria recomanar un bon llibre, amb un toc enginyeril i d’humor…”el marcià” d’Andy Weir.