El Dr. Jordi Cruz, professor del Departament de Formació Bàsica, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Doctor Jordi Cruz, professor del departament de formació bàsica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes?

Comparteixo l’assignatura de Química amb el Miquel Àngel Amer, la Montse Cortina i el Carlos Luque, la qual impartim pels alumnes de primer curs, i l’assignatura d’Enginyeria Mediambiental, juntament amb l’Ignasi Santín i l’Ignasi Florensa.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes?

Bé, a cada assignatura ho fem de manera diferent. A química fem les classes utilitzant el meet.google.com que tenim a e-camp, allà expliquem la part de teoria de l’assignatura i també resolem problemes. A EUSSternet avaluem part de l’assignatura posant exercicis. Els dubtes dels alumnes els resolem o durant les trobades grupals amb el meet o bé per mail o fent hangouts amb els alumnes de manera individual.

A enginyeria mediambiental, ho fem de manera diferent, ja que l’assignatura en si és bastant autònoma. Els estudiants treballen de manera autònoma cada tema, i fan un petit treball que envien a través d’EUSSternet. També fan un control del tema emprant EUSSternet com a plataforma. 

Un cop cada quinze dies fem una trobada grupal pel meet per tal de contestar dubtes sobre el tema treballat abans de fer l’avaluació del tema. 

– Quin consell donaries als teus alumnes?

Primer de tot, que vegin això com a una oportunitat de fer coses que no farien en una situació normal. Seguidament, recomano que a part de fer molt cas a tots i cadascun de les seves professores i professors de l’EUSS, es dediquin un mínim de dues o tres hores al dia a ells mateixos, ja sigui llegint, escrivint, mirant pel·lícules o sèries, fent esport, etc.

Una situació de confinament és dura en l’àmbit psicològic i el que els puc dir als nostres estudiants és que la portin el millor possible, i que interfereixi el mínim possible en el seu desenvolupament acadèmic. Nosaltres com a professors, estem posant-ho tot de la nostra part per fer-los aquest confinament el més senzill possible.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)

Jo us recomano fer el màxim d’activitat física per una qüestió de salut, per altre lloc com he dit anteriorment, tota mena de passatemps que puguin fer aquest confinament el menys feixuc possible. De llibres us puc recomanar algun del tàndem d’autors suecs Maj Sjöwall i Per Wahlöö com ara: “El policia que riu”, i si el que busqueu és ser un xic més reflexives/ reflexius us recomano: “Todo lo bueno es libre y salvaje” de Henry David Thoreau. Un llibre que em va enamorar va ser “Hacia Rutas Salvajes” d’en Jon Krakauer. 

De sèries segur que en sabeu més que no pas jo, que he començat fa relativament poc en això de les plataformes de streaming, el que sí que faré serà recomanar-vos una plataforma de streaming creada a Catalunya i que ofereix cinema independent que difícilment trobareu als cinemes: Filmin.