El Sr. Carlos Pellitero, professor del Departament d’Electrònica, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Sr. Jorge Carlos Pellitero, professor del Departament d’Electrònica i responsable del Laboratori d’Electricitat, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes? 

En aquest semestre estic fent Física Elèctrica de primer curs, per totes les especialitats, i Sistemes Electrònics per les especialitats d’electrònica, electricitat i mecànica.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes? 

A física elèctrica va ser més fàcil, ja que les classes les tinc en vídeo penjades al youtube des de fa temps, i són les meves transparències quan faig les classes presencials. Llavors ja les coneixien i les hem compartit. 

L’eina que he fet servir per garantir el seguiment de l’assignatura ha estat Eussternet. Es va fer una programació setmanal de tasques que començaven amb un qüestionari lligat al vídeo de la sessió que tocava. Quan aquest s’havia completat amb èxit, podien accedir als exercicis relacionats. D’aquesta manera sabia si els feien, a on es quedaven atrapats, o si tenien dubtes, etc.

A Sistemes Electrònics, vam fer alguna cosa semblant al començament del confinament, però hi havia un tema just al mig sense material audiovisual que vam poder suplir amb material extern i amb el que vam generar els professors de l’assignatura. I vam haver d’adaptar les pràctiques per fer-les simulades. Hem fet servir Tinkercad d’Autodesk. Per fer els vídeos, he fet servir sobretot, ExplainEverything, VideoPad, OBStudio, Audacity i les eines que ofereix Youtube. I per fer les classes online, el mateix ExplainEverything combinat amb el meet

I a tot això, li afegim meets per veure’ns les cares, fer problemes…i també una mica de “teràpia de grup”. Perquè ho necessitàvem.

Vull aprofitar per agrair als companys de les dues assignatures per la generació de material que han fet, exercicis pel moodle, programes per fer molts models d’exàmens, problemes resolts, material audiovisual, pràctiques noves, etc. I també el que és menys tangible, per compartir neguits, dubtes, solucions. Hem estat un equip!

– Quin consell donaries als teus alumnes?

Que trobin temps per gaudir, descansar, parlar entre ells i els seus amics i amigues. Ho hem de normalitzar. Però, no vull donar consells, això sembla de “Abuelo Cebolleta”… ai…, aquests millennials, que no saben qui és.

Volia, aprofitar per felicitar els alumnes per com han treballat, la seva proactivitat. En definitiva han portat tot això. I agrair-los també a ells que ens hagin ajudat amb la feina, amb comentaris, suggeriments, neguits, etc.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.) 

Primer, que us subscriviu al meu canal de youtube que us serà útil, ja veureu i doneu-li al like! És broma, però aquí ho deixo. 

Les sèries…, si ja us heu fos, Netflix, Prime, HBO, Rakuten, i fins i tot Disney+! Llibres, buf!, s’ha de passar pàgines, fora, fora!  

Quedeu amb amics, entre vosaltres, físicament o virtualment. Unes tapetes, unes begudes i a petar la xerradeta. Ho necessiteu.