L’EUSS destina 150.067 € a beques per garantir l’accés dels seus alumnes i futurs estudiants als graus d’enginyeria

  • L’escola universitària acaba d’obrir la convocatòria per optar als ajuts per al curs 2022-2023. La sol·licitud, que inclou l’alumnat d’aquest curs i els estudiants de nou accés, s’ha de lliurar al centre abans del 9 de juny.
  • Les beques es poden sol·licitar en tres modalitats diferents: Ajut a l’estudi, Col·laboració o Don Bosco. A l’octubre hi haurà una segona convocatòria reservada només als estudiants de nou accés i trasllats d’expedients.
  • Aquest mes de juny també es faran noves sessions informatives i la Jornada de Portes Obertes.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) obre la primera convocatòria perquè tant el seu alumnat com estudiants de nou accés puguin sol·licitar una beca per al curs vinent. Iria Fraga, cap del Departament de l’Estudiant, explica que aquesta línia d’ajuts impulsats des de la Fundació Rinaldi s’adapta al perfil dels estudiants i està dissenyada per afavorir l’accés als estudis superiors a totes les famílies. Per aquest motiu, hi ha tres modalitats de beca diferents, en funció de les seves necessitats: Ajut a l’estudi, Col·laboració o Don Bosco.

Tres modalitats de beca per adaptar-se a diferents perfils d’estudiant

La beca d’Ajut a l’estudi és un descompte directe del 25% de l’import net de la matrícula -excloent les taxes administratives- per aquells estudiants que tinguin un bon rendiment acadèmic. “És una beca per a estudiants amb expedients de mitjana igual o superior a 7”, explica Iria Fraga, “En canvi, la beca de Col·laboració també requereix una nota mínima, però només d’un 5,5”. En aquest segon cas, la beca de Col·laboració consisteix en una dotació econòmica per realitzar 150 hores de tasques de col·laboració al llarg del curs en algun departament o servei de l’escola.

Finalment, la beca Don Bosco ofereix els estudis de grau a preu públic si has estudiat en una escola salesiana, amb el compromís de realitzar 200 hores de tasques de col·laboració al llarg del curs en algun departament o servei de l’escola. “Les beques Don Bosco, són unes beques específiques per a estudiants de centres salesians”, apunta Fraga, “i totes les beques també són compatibles amb les beques del ministeri i amb els crèdits de la Caixa d’Enginyers”. Això permet que cada estudiant pugui combinar diferents opcions segons el seu perfil, i optar als estudis d’enginyeria de la forma que millor s’adapti a la seva situació personal.

La convocatòria d’aquest mes de juny està pensada per estudiants i futurs estudiants que compleixin els requisits que es descriuen a les bases de la Fundació Rinaldi.

Augment de la partida i segona convocatòria a l’octubre

L’EUSS va augmentar el pressupost inicial per les beques del curs 2021-2022 l’octubre passat, que finalment es va tancar en 121.880,95 €. Pel curs 2022-2023, el pressupost pels ajuts és de 150.067 €.

Les sol·licituds s’hauran de lliurar presencialment a la Gestió Acadèmica amb cita prèvia fins al 9 de juny de 2022 juntament amb tota la documentació que s’especifica en les bases. També hi haurà una segona convocatòria de beques a l’octubre,però en aquest cas, està reservada només a estudiants de nou accés i trasllats d’expedient. De fet, totes les persones que hagin demanat beca a la primera convocatòria i les seves sol·licituds hagin estat denegades, entraran automàticament a optar-hi. Aquesta segona convocatòria s’obre només per a la modalitat de Col·laboració.

Noves sessions informatives i Jornada de portes obertes al juny

Aquest mes de juny també tindran lloc les últimes sessions informatives del curs. Per una banda, el dia 1 de juny es farà una nova xerrada per explicar als futurs estudiants i a les seves famílies quina és l’oferta formativa de l’EUSS i el seu sistema d’aprenentatge. En concret, s’informarà quines són les diferents matèries que s’imparteixen en cada modalitat i els assistents també podran conèixer les instal·lacions i laboratoris. La sessió també es podrà seguir via telemàtica, a través de Google Meet i les inscripcions es poden realitzar aquí.

I, per altra banda, el dia 21 de juny hi haurà una jornada de portes obertes presencial, de 18 a 21 h. En aquesta, a més del professorat i equip de l’EUSS també hi participen alguns dels seus i les seves estudiants. La sessió també requereix inscripció i es pot fer des del seu web.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià oferta els graus en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, Enginyeria en Automoció i la doble titulació en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica.