Experiència #MOBiReport en marxa

El passat dijous 19 d’octubre vàrem tenir l’oportunitat de mantenir una conversa distesa amb l’alumne Ignasi Prat Jovani, amb qui per mitjà de videoconferència ens va obrir la seva nova llar per aquest curs. L’estudiant de 4t curs del Grau Enginyeria Mecànica a l’EUSS està fent una mobilitat out a Wrexham, que li permetrà obtenir també la titulació del Grau Enginyeria d’Automoció, un cop finalitzi els estudis. Aquesta estada tindrà una durada de tot el curs. Després d’haver passat per un CFGS de Fabricació mecànica i haver treballat durant 3 anys en empreses del sector, tenia el cuquet de saber el perquè funcionaven les màquines i els principis bàsics científics d’allò que ell si sabia com fer anar.

D’aquesta oportunitat espera “ser més obert, fer nous amics, una nova família,…” tot i que hi ha enyorança de casa, però també cal ser valent i sortir de la zona de confort. “La llengua també era un challenge (repte) per a mi”, però cal afegir que a la zona de Liverpool on resideix hi ha l’accent Scouse, que fins i tot és difícil pels anglesos autòctons. Però amb la resta de gent internacional d’altres mobilitats és fàcil l’entesa.

Malauradament, tot i que pugui semblar que tot ha anat rodat sempre hi han dificultats, i l’aventura ja va començar només arribar perquè no hi havia allotjament disponible a Wrexham i voltants, i va haver d’anar fins a Liverpool, a una hora i mitja de tren, per poder tenir una habitació per fer la seva estada de mobilitat. Per sort, ha pogut mantenir una de les seves aficions, perquè li agrada molt l’escalada; i ja té rocòdrom per practicar i un grup d’escalada per compartir la seva afició.

Referent al seu TFG ens diu que “és una qüestió que encara tinc pendent, però que al llarg de la propera setmana hauria de resoldre i enllestir. D’una banda, tinc la llista de propostes de TFG de l’EUSS, i també n’estic valorant els TFGs proposats des de Wrexham”. Ens comenta que possiblement sigui dissenyar un tensor per la cadena de transmissió per un tractor, concretament el de color rosa de la foto.

Parlant de les assignatures dels seus estudis, i si n’hi havia alguna favorita, es queda amb totes les assignatures de 3r de l’EUSS doncs tenien més relació amb el món de la mecànica, i això les feia molt més atractives. A Wrexham està en un entorn molt reduït i proper, semblant a l’ambient de l’EUSS, i les propostes formatives es recolzen molt en la realitat del dia a dia. Per exemple, les assignatures que està cursant les fa en un espai que és un taller ple de cotxes de competició, i una de les assignatures del 2n semestre es diu “MotorSport”.

Ell pensa que tot i els handicaps que representa la recompensa i passar-ho bé fent l’experiència de mobilitat sempre guanyaran, i valora molt positivament que puguin haver-hi noves persones aventures i qui recomanaria fer una mobilitat. 

A partir d’ara ell serà qui s’encarregarà de fer de reporter internacional de l’EUSS per donar a conèixer d’altres experiències en altres parts del món, i també de les experiències d’estudiants d’arreu que han vingut a l’EUSS per continuar i acabar els seus estudis.

Aquí teniu l’enllaç al vídeo de l’entrevista.