El subdirector general d’Ordenació del Transport i Desenvolupament Sectorial de la Generalitat de Catalunya dona el tret de sortida als projectes d’estadística sobre les Zones de Baixes Emissions

El passat dimecres 15 de novembre l’equip docent de l’assignatura d’estadística va donar el tret de sortida als projectes de Recorregut d’Estudis i Investigació (“REI”). I per fer-ho, van convidar al subdirector general d’Ordenació del Transport i Desenvolupament Sectorial de la Generalitat de Catalunya, Daniel Fernández Ruiz-Capillas.

Enguany, tots els projectes d’estadística giraran entorn a la problemàtica de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) de Catalunya.

Fernández, va oferir una introducció general del concepte de les ZBE i va plantejar una qüestió: “Estan correctament dimensionades les ZBE?” Aquesta pregunta amagava una intencionalitat, que els i les estudiants investiguin en el marc de l’assignatura d’estadística i produeixin les seves respostes de manera científica. “És essencial basar la investigació i les conclusions en dades objectives” va afegir.

A continuació, es va obrir un torn de paraula on l’alumnat podia aprofitar la presencia de Daniel Fernàndez per preguntar-li sobres els motius i els efectes de la implantació de les ZBE i sobre l’accessibilitat de les dades per poder abordar el problema.