La qualitat, un element de l’ADN de l’EUSS

Després de que l’EUSS assolís l’Acreditació Institucional el març d’aquest any, el Servei Intern de Qualitat continua la seva tasca enfocat a noves fites per garantir-ne la qualitat de la docència i els serveis vinculats pel bon funcionament del centre universitari.

D’una banda, des de juny 2023 hi ha un grup de treball amb els caps de departament i els responsables de titulació per treballar l’adaptació dels graus en el nou marc normatiu del RD 822/21. Es tracta de la Comissió d’Adaptació dels Graus. Ja ha assolit una primera fita com és harmonitzar els Resultats d’Aprenentatge (RA) de les titulacions, i a partir d’ara seguirà treballant baixant al nivell de matèria per a tancar el procés en les assignatures.

Actualment també hi ha dues fites en marxa en paral·lel, com és la revisió del Manual del Sistema Gestió Intern de Qualitat (SGIQ) i dels seus processos, i la preparació de l’Informe de Seguiment de Centre (ISC) amb la revisió dels estàndards. El tret de sortida d’ambdues tasques va ser el dimecres 27 de setembre amb una trobada a la sala de juntes per fer-ne el kick-off. Hi ha planificat tot un calendari per desenvolupar les diferents reunions de treball i està previst enllestir les feines durant el desembre, ja que a finals de gener de 2024 cal haver enviat els documents aprovats pels diferents estaments a l’Oficina de Qualitat Docent (OQD) de la UAB.

La revisió dels estàndards tenen lloc dins de la Comissió Acadèmica i de Qualitat (CAQ), incorporant aquelles persones convidades que siguin necessàries pel bon desenvolupament del treball; mentre que la revisió dels processos del SGIQ es treballa de forma particular amb cadascuna de les persones propietàries de cada procés i l’equip del SIQ, dins de les seves reunions periòdiques.