“Beyond Reality AR” el projecte de l’alumni Pol Leyva, guanyador del VIBEZ Festival

Dissabte 25 de novembre es va celebrar el Vibez Festival, el primer festival de cultura digital jove, que engloba totes les expressions culturals, creatives i innovadores que sorgeixen en l’entorn digital com IA, robòtica, gaming, art digital, metavers, realitat virtual…

L’esdeveniment es va celebrar a les instal·lacions d’Urbine, al Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat.

El festival pretenia donar a conèixer creacions innovadores de l’àmbit de la cultura digital a través de ponències i workshops; oferir un espai per fer networking entre joves i empreses a la recerca del talent del sector tecnològic de Catalunya i crear una experiència immersiva i d’interacció pel públic assistent.

Entre els joves talents, hi havia l’alumni de l’EUSS, Pol Leyva, recent graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. Leyva va presentar el seu projecte de treball de fi de grau “Beyond Reality”, que va ser tutorat pel professor de l’EUSS Llorenç Servera, qui també el va acompanyar durant el festival.

El projecte de Leyva es centra en el desenvolupament d’un dispositiu de realitat augmentada que inclou un control d’aplicacions mitjançant gestos, amb la finalitat d’integrar funcionalitats tecnològiques amb l’experiència humana per a la millora de processos industrials com poden ser el manteniment, disseny, control que qualitat, logística, programació i control de robots etc.

De fet, el projecte va rebre el Premi al Projecte Guanyador, que dona accés a participar en el Afterwork de Tech Barcelona, l’ecosistema més gran tecnològic digital de start-ups i empreses de Barcelona i voltants.