Visita a la PES Cruïlla de Ciutat Meridiana per celebra la Diada de Don Bosco

El passat dilluns 5 de febrer, el personal de l’EUSS va visitar la Plataforma d’Educació Social (PES) Cruïlla i la parròquia Sant Bernat de Claravall amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Joan Bosco.

En Mariano Hernando, director de la PES Cruïlla, va fer una presentació de la seva proposta educativa i d’acció social en un passeig per les seves instal·lacions, situada en el barri de Ciutat Meridiana dins del districte de Nou Barris. La seva tasca principal com entitat social és acollir, acompanyar, guiar i estar presents per tots aquells infants, adolescents, joves i famílies de la zona nord de Nou Barris: Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona. Treball que desenvolupen des dels anys 80.

També es va visitar la parròquia salesiana de Sant Bernat de Claravall, a tocar de la PES Cruïlla, i en Domènec Valls, sdb, va explicar tota la tasca que desenvolupen com per exemple la DISA, que respon a les sigles Distribució Solidària d’Aliments, i que té per objectiu ajudar a persones o famílies amb limitats recursos econòmics per assegurar-los una alimentació bàsica. És una iniciativa de l’arxiprestat de Trinitat-Roquetes que ha permès unificar en un centre únic la distribució dels aliments de les seves vuit parròquies, i entre elles la de Sant Bernat de Claravall, salesians de Ciutat Meridiana.

A continuació, van poder gaudir d’una visita guiada pels carrers i espais emblemàtics del seu voltant acompanyats per ambdós responsables, per acabar al restaurant i escola de cuina Cruïlla al Punt on es va poder degustar un menú preparat i servit pels alumnes d’aquell centre de formació gastronòmica.