Presentació de treball a AAFS anual Conference 2024 (Denver)

L’alumna de la Florida International University Katherin Castro co-tutoritzada pel Dr. Jordi Cruz, va presentar la setmana passada un treball a la trobada anual de l’American Academy of Forensic Sciences.

El treball “Odor Contamination in Explosive Canine Training Aids and Steps Toward Contaminant Mitigation Through Off-Gassing”, de Katherine Dias Castro, BS; Lauryn DeGreeff, PhD; Tyler Roberts; Reagan M. Bridges; Monica Lopez; Jordi Cruz Sanchez. Afegir que va ser reconegut amb el guardó FSF Emerging Forensic Scientist Award Oral Presentation.

En aquest treball, es parla sobre la necessitat de mantenir la integritat d’un ensinistrament constant als gossos que detecten explosius, ja que els explosius són propensos a la contaminació. Aquest treball proporcionarà una tècnica per mitigar la contaminació i entendre com el els explosius emprats per l’entrenament dels gossos poden canviar en tan sols 6 mesos. Això afecta la comunitat forense, ja que emfatitza la necessitat d’estàndards per garantir que el material de formació per als gossos sigui d’alta qualitat per tal que aquests com a detectors d’explosius siguin plenament efectius.