#MOBiReport des de terres sueques

Les entrevistes #MOBi – Report continuen fent el seu recorregut i aquest cop han fet parada a Uppsala, Suècia. El dijous 29 de febrer ens hem trobat amb l’Arola Soucheiron que està gaudint d’una estada a l’estranger en format Erasmus a Suècia. Està estudiant quart d’Organització Industrial a l’EUSS i assegura que no es penedeix d’haver escollit aquesta carrera encara que al principi no ho tenia tan clar.

El seu cas és una mica peculiar ja que, inicialment, només tenia la intenció de quedar-se 6 mesos a la ciutat universitària d’Uppsala, però a mesura que passava el temps ha vist oportú allargar l’estada 6 mesos més. Aquesta decisió es basa en que aquesta experiència és única i irrepetible on té l’oportunitat de conèixer molta gent de diferents cultures, fer nous amics, millorar els idiomes, viatjar, organitzar la seva pròpia vida d’estudiant i treure’n un profit professional. Tal com ella declara a l’entrevista: “Erasmus és una experiència que t’omple en tots els sentits”.

La ciutat d’acollida es caracteritza per l’ambient universitari, la gran quantitat d’estudiants internacionals, on ha sigut molt fàcil establir amistats ja que tothom està en la mateixa situació. La Universitat també té un programa molt variat per donar la benvinguda a aquests estudiants i assegurar-se que tinguin la millor experiència a Suècia. Sense oblidar-se que el motiu de l’Erasmus és estudiar, ella veu que el model educatiu encaixa amb la seva manera de ser i que està aprenent moltes coses inclusivament d’assignatures que no són del seu camp d’estudi com la biomedicina. La quantitat d’hores d’estudi no són poques, la qual cosa ho veu com una oportunitat per organitzar les diferents activitats d’oci que pot tenir al llarg de la setmana.

Per acabar, conclou que és una experiència única i la recomana a tothom que s’estigui plantejant-ho, tal com podeu veure en el següent vídeo de l’entrevista.