L’EUSS entrega el Premi Enginyers BCN durant la Nit del Col·legiat 2024

El director de l’EUSS, el Dr. Ignasi Florensa, ha entregat aquest divendres el Premi Enginyers BCN en el marc de la Nit del Col·legiat que organitza el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. El premi, concedit a Estel Ballús pel treball ‘Desenvolupament d’una eina clínica per a la modelització i sensorització d’un úter’, reconeix el millor projecte de fi de grau en l’àmbit de l’enginyeria industrial.

Des del Col·legi d’Enginyers han destacat el treball de Ballús com “una proposta innovadora que abasta el disseny, el desenvolupament i la implementació d’un model d’úter amb finalitats de formació clínica d’intervencions ginecològiques”. Concretament, el projecte permet que els cirurgians i els estudiants practiquin l’extracció de pòlips i miomes.

Durant l’acte celebrat aquest divendres a la tarda a la Masia la Centenària 1779 de Gavà, l’EUSS, juntament amb Caixa d’Enginyers i el Banc Sabadell, també ha entregat l’accèssit, concedit a l’alumni Júlia Marcé per un projecte sobre un joc de construcció infantil que incorpora l’embalatge com a part activa i integral en l’experiència de joc infantil.

La Nit del Col·legiat celebra els 25, 50 i més de 60 anys de col·legiació d’enginyes i enginyeres. L’acte també busca donar visibilitat a l’enginyeria de l’àmbit industrial i els seus i les seves professionals. Per aquest motiu, a més del Premi Enginyers BCN, també s’entrega el Premi a l’Empresa Innovadora de l’any, el Premi Josep M. Cabestany i el Premi a la Col·legiada distingida.

L’acte l’ha conduït Cristina Riba, presentadora dels Informatius de TV3, i Elena Gadel, actriu i cantant, ha posat banda sonora a la nit.