Investigadors de l’EUSS participen en el 5è congrés ‘International Network for Didactic Research in University Mathematics’

Del 10 al 14 de juny diferents investigadors i investigadores de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) han participat en el 5è congrés International Network for Didactic Research in University Mathematics (INDRUM) organitzat des del Centre de Recerca Matemàtica situat a Bellaterra amb una assistència de més de 160 persones de 24 nacionalitats diferents.

El Dr. Ignasi Florensa, com a organitzador local, va obrir l’esdeveniment amb unes paraules de benvinguda i agraïment als participants. La Dra. Iria Fraga, el Dr. Víctor Martínez, Kristina Markulin i la Dra. Noemí Ruiz, tots ells professors de l’EUSS, formaven part també del comitè local d’organitzadors del congrés.

Les xerrades del congrés es van organitzar en cinc blocs temàtics: Teaching and learning of calculus and analysis (TWG1); Teaching and learning of linear and abstract algebra (TWG2); Mathematics and other disciplines (TWG3 ); Teacher education and knowledge (TWG4); i Teachers’ and students’ practices and experience (TWG5).

Dins el TGW3 es va presentar una contribució amb el títol ‘How the Bologna Process changed the teaching of mathematics for engineering: the case of Croatia and Spain’ fruit d’un treball col·laboratiu amb  la investigadora croata Jelena Pleština i l’equip de l’EUSS format per Markulin, Ruiz i Florensa.

Com a tancament d’uns dies intensos de treball compartint experiències d’arreu del món i establint noves línies de recerca en la investigació de la didàctica de les matemàtiques a nivell universitari, la Dra. Noemí Ruiz va participar, conjuntament amb el Dr. Ricardo Karam, expert en història de la física i el seu aprenentatge; el Dr. Felix Ho, expert en educació de la física; i el Dr. Frank Freudel, expert en educació en matemàtica i economia, en el Plenary Panel titulat: Mathematics and other disciplines: epistemological issues and their impact on teaching practices at tertiary level.